Tocmai ce s-a terminat evenimentul în care am putut urmări online o primă prezentare pentru următoarea generație a consolei Xbox de la Microsoft. Zvonurile ce dădeau Xbox 720 ca nume al următoarei
console de jocuri s-au dovedit a nu fi adevărate, Xbox One (sună cunoscut?) fiind de fapt denumirea oficială.
Xbox One este propunerea Microsoft pentru entertainment-ul viitorului: jocuri, televiziune, multimedia și web, într-un singur produs, conectat cu tehnologia Xbox Live și senzorul Kinect 2.
Mai jos puteți vedea materialul video de prezentare Xbox One:
Pe parcursul prezentării reușite, Microsoft a arătat că noul Xbox One poate fi controlat prin gesturi, voce și prin aplicația SmartGlass de pe Windows Phone și alte aparate.
Elementele centrale ale prezentării sunt legate fără îndoială de viteză: aplicațiile se lansează aproape instant, operațiile de multitasking sunt și ele executate înainte ca utilizatorul să termine comanda dată consolei plus facilitățile de împărțire a ecranului Xbox între jocuri, aplicații și browser, similare cu cele snap din Windows 8.
Apropo de asta, Xbox One e construit împreuncă cu kernel-ul de Windows 8, peste care se pot rula și aplicații web. La nivel hardware include un CPU AMD cu 8 core-uri, 8 GB RAM, 500 GB HDD, opțiune HDMI pass-thru pentru soluțiile TV box deja existente, Wi-Fi Direct și player Blu-ray.
Noul Xbox One este VCR-ul pentru sufrageria viitorului. Și ca de obicei, atunci când se merge înainte, anumite lucruri rămân în urmă. Unul dintre ele este lipsa compatibilității cu actualele titluri Xbox 360.
Microsoft a prezentat trailer-e pentru mai multe jocuri ce vor veni pe Xbox One, niciun demo real. Probabil că se păstrează pentru evenimentul E3 ce se va desfășura ceva mai încolo, sau poate că nu au ce arăta acum.
Cel care mi-a atras atenția este Call of Duty Ghost:
Din ce am putut vedea în prezentare, schimbările majore vin pe partea de integrare cu aplicații și puterea de calcul. Teoretic, Xbox One e un pas înainte, sau cel puțin așa ne lasă Microsoft să credem.
Xbox One nu are încă o dată de lansare și nici un preț. Undeva spre toamnă e posibil să aflăm mai multe.
Sumarizând, lansarea de azi are trei coordonate:
1. Integrarea consolei de jocuri cu aplicațiile, cu o viteză formidabilă de răspuns.
2. Incompatibilitatea cu titlurile vechi
3. Saltul de la consolă de gaming la soluție all-in-one pentru sufragerie în care aplicațiile se îmbină cu multimedia și jocurile, inclusiv cu opțiuni de împărțire a ecranului între jocuri, emisiuni TV, browser și aplicații – apropo de asta, Skype e integrat nativ în Xbox One.
@Bogdan
Ramane de vazut in ce conditii poate detecta bataile inimii. Kinect e o tehnologie faina ce inca nu e pusa complet in valoare de jocurile noi.
@Alex
Microsoft are de partea sa cateva companii care fac jocuri faine. Vedem la E3 cum evolueaza segregarea.
O sa fie un mare fas. Vine Sony si arata cum trebuie facuta o consola.
Cei de la Microsoft au sustinut ca noul Kinect este atat de sensibil incat poate detecta si bataile inimii. O sa fie destul de interesanta integrarea in jocurile din categoria fitness.