Indiferent de varianta aleasă, răspunsul este același și este dat de povestea unei tinere din Statele Unite, pe care tatăl ei a plătit-o ca să își închidă contul de Facebook pentru o perioadă de șase luni. Având în vedere poziția profesională a tatălui, un respectabil vice-președinte de companie ce activează în domeniul energetic, se impunea un contract riguros semnat între cele două părți. Pe care ulterior, domnul l-a postat pe bolgul PracticalSustainability.
Contract în care experiența în afaceri a domnului și-a spus cuvântul inclusiv în ceea ce privește condițiile de plată, domnul Paul Baier reușind să impună niște termene de plată foarte generoase și o eșalonare a sumei. Vorbim despre o sumă totală de 200 de dolari, împărțită viclean în două tranșe, foarte apropiate de sfârșitul contractului.
Ba mai mult, a obținut de la fiica sa parola contului, tocmai în ideea de a controla și chiar închide contul respectiv. Lucru care nu cred că ar fi împiedicat-o pe adolescentă să își deschidă alt cont dacă ar simți foarte acerb lipsa platformei de social media. Se știe că tinerii de astăzi manifestă o atracție mai amplă asupra lucrurilor care le sunt interzise. Și se mai știe că psihologii specializați în pediatrie nu încurajează recompensarea copiilor pentru a-i dezvăța de anumite obiceiuri.
Oricum, ideea domnului a iscat anumite polemici, motiv pentru care a apărut și varianta conform căreia a fost ideea fiicei. În ritmul acesta, numai eu știu platforme de social media a căror închidere ar fi suficientă încât să îi asigure măcar o mie de dolari tinerei antreprenoare.