Tehnologia de printare 3D începe să își arate “utilitățile” în domenii din ce în ce mai variate. Poate că sunt un tip de modă veche, dar mă cam înspăimântă acest lucru.
Dacă posibilitatea de vă scoate la imprimantă mâncarea nu vi se pare tocmai sănătoasă, sau mai mult, o găsiți înfricoșătoare (vă susțin în această opinie), ce părere aveți despre varianta în care folosiți tehnologia de printare 3D pentru haine. Parcă sună puțin mai acceptabil, nu?
Și este destul de aproape de noi, având în vedere că o doamnă designer, Iris van Herpen, va expune în cadrul Paris Fashion Week, în cadrul show-ului Haute Couture Voltage (mă simt ca Botezatu când folosesc termeni de această factură) nu una, ci două rochii realizate prin tehnologia de printare 3D (mai exact Objet Connex 3D de la Stratasys).
Nu șiu ce părere aveți voi despre toată povestea asta, și despre implicațiile din viitor, și chiar aș vrea să o aflu, dar mie unul îmi place rochița!
Nu ma opun aplicatiei tehnologiei in medicina, ba din contra. Dar de mancat, nu as manca ceva generat prin printare 3D. Cel putin deocamdata… Cine stie unde se va ajunge
Cristi,
Pe mine nu m-ar deranja sa imi printeze 3D un umar nou :D.
Acum serios, in unele zona aplicabilitatea tehnologiei de printare 3D e o treaba excelenta – am aici in vedere zona medicala. Poate ca si in altele lucrurile sa fie ok.