HomeFeaturedFocusReview Redmi Watch 5: funcțiile standard de smartwatch la un preț foarte...

Review Redmi Watch 5: funcțiile standard de smartwatch la un preț foarte bun

Redmi Watch 5

Redmi Watch 5 este un ceas smart convențional. Nu iese foarte tare în evidență,  nu are vreo trăsătură anume cu care să impresioneze. În schimb propune tot pachetul de funcții standard pentru un smartwatch, la un preț foarte atractiv. Iar din punct de vedere fizic, asortează această combinație destul de reușită cu câteva elemente pozitive.

Aș spune că se adresează celor care se împacă și cu ceasurile rectangulare. Chiar dacă sunt un fan declarat al ceasurilor rotunde, cu aspect mai apropiat de cel clasic, am încercat să îl tratez obiectiv, să încerc să fac abstracție de această preferință. Iar decizia celor de la Xiaomi de a alege un design rectangular pentru acest produs, este una cât se poate de firească. Ceasul se apropie destul de mult ca aspect de Apple Watch. Nu este nici un secret aici și nici vreun motiv de supărare. Până la urmă, să te inspiri de la cei mai buni nu poate fi rău.

Forma ceasului, rama laterală, rotița care oferă controlul asupra ceasului, totul aduce aminte de Apple. Inclusiv cureaua (sistemul de închidere) este o replică fidelă.

Construcție atent lucrată

Și dacă tot am amintit aceste detalii, să ne oprim direct asupra elementelor de construcție ale lui Redmi Watch 5. Se remarcă ecranul cu toate marginile curbate. Xiaomi vorbește despre o sticlă 2.5D care protejează display-ul și care conferă senzația de curbură.

Rama laterală este construită dintr-un aliaj de aluminiu. Ceasul este astfel suficient de rezistent, dar în același timp ușor. Fără curea are doar 33.5 grame. Rotița este realizată din oțel inoxidabil.

În pachetul standard vine cu o brățară realizată din silicon. Noi am avut în teste varianta Lavender Purple, probabil asortată cu Redmi Note 14 5G-ul de aceeași culoare primit în teste în același timp. Alte opțiuni sunt Obsidian Black și Silver Grey. Oricare altă alternativă (pe site sunt vizibile inclusiv brățări din piele vegană) costă suplimentar și cred că se achiziționează separat.

Corpul ceasului are dimensiuni de 47.5mm × 41.1mm × 11.3mm (înălțime x lățime x grosime), fără a lua în considerare rotița de control și senzorul de pe spate. Vedem că este ceva mai mare decât un Apple Watch standard, mult mai apropiat de modelul Ultra.

Aș spune că din punctul de vedere al construcției, ceasul punctează pozitiv. Nu avem de-a face cu materiale care să inducă senzația de plastic ieftin. Și asta înseamnă mult!

Specificații tehnice

Înainte de a ne aventura și mai tare în analiza acestui ceas, cred că ar fi oportun să ne uităm puțin peste specificațiile tehnice ale lui Redmi Watch 5.

  • Ecran: AMOLED
  • Diagonală: 2.07 inchi
  • Rezoluție: 432 x 514 pixeli
  • Densitate: 324 ppi
  • Screen-to-body ratio: 82%
  • Rată de refresh: 60 Hz
  • Luminozitate: 1500 niți (HBM)
  • Acumulator: 550 mAh
  • Sistem de operare: Xiaomi HyperOS 2
  • Greutate: 33.5 grame
  • Dimensiuni: 47.5mm × 41.1mm × 11.3mm
  • Altele: Built-in GNSS, water resistance 5 ATM, speaker, 2 mics, Bluetooth 5.3, GPS

Lista cu specificații tehnice nu este completă. Xiaomi pare să fi păstrat în mod intenționat misterul legat de chipset-ul care motorizează acest produs. Sau despre memoria RAM și capacitatea internă de stocare a lui Redmi Watch 5. Dau doar o disponibilitate de 164 MB pentru utilizator. Până la urmă ceea ce este cu adevărat important știm.

Funcții standard la dispoziția utilizatorului

Așadar avem o construcție îngrijită și o listă de specificații tehnice de nivel decent. Adăugăm acum în ecuație o listă completă de funcții pentru Redmi Watch 5. Ceasul este echipat cu difuzor și două microfoane, astfel că poate prelua apelurile telefonice primite pe telefonul cu care este împerecheat.

Avem și toată partea de notificări, controlul camerei foto și al muzicii de pe telefon. Plus funcții precum sound recorder, busolă, lanternă, find your phone, cronometru, alarmă, world clock, manager de taskuri, aplicație meteo.

Pe partea de monitorizare de parametrii fiziologici, avem un senzor pentru măsurarea pulsului cardiac. Acesta poate prelua și calcula și nivelul de oxigen din sânge (SpO2). Plus monitorizarea somnului și măsurarea nivelului de stres.

Compania se laudă cu o îmbunătățire a senzorilor care fac aceste măsurători, astfel că rezultatele sunt mai exacte decât la generația anterioară.

Avem de asemenea posibilitatea de a monitoriza peste 150 de tipuri de activități sportive. Dintre care 18 activități sportive de natație. Ceasul rezistă în apă până la 5 ATM.

Tot aici sunt incluse chiar și jocuri de cărți sau board games. Ceasul îți poate monitoriza parametri inclusiv în timpul unei partide de șah.

Așa că nu cred că am greșit când am spus că avem un pachet complet de funcții standard pentru un smartwatch.

Toate aceste funcționalități sunt controlabile și prin intermediul aplicației Mi Fitness pe care cei de la Xiaomi o recomandă pentru a putea împerechea ceasul cu un telefon. Aceeași aplicație permite mai multe configurări pentru ceas, dar și alegerea dintr-un număr de peste 200 de fețe special desenate pentru el. Acestea sunt bine categorisite și ușor de vizualizat.

Preț de vânzare foarte atractiv

Marele argument al lui Redmi Watch 5 este că oferă acest pachet de funcții standard pentru un ceas smart la un preț foarte atractiv.

Produsul are un preț de vânzare de 649 lei pe eMAG.ro, în momentul în care noi îl testăm. Mai jos aveți și o captură de ecran care să rămână drept dovadă pentru acest preț.

La acest nivel de preț sunt puține alte opțiuni. Mai ales unele care să vină de la o companiei care are totuși un nume în piața de tehnologie și care să fie activă pe piață de ceva ani buni. Nu mai spun cât de importantă este prezența companiei pe piața locală.

Concluzii, argumente PRO și CONTRA

Am identificat deja faptul că prețul atractiv de vânzare este un mare argument pentru Redmi Watch 5. Cu atât mai mult cu cât ceasul s-a îndepărtat serios de zona de entry-level în care a debutat și arată foarte bine din punct de vedere fizic. În plus vine cu un set complet de funcționalități standard. Așa că raportul preț/ceea ce are de oferit este probabil marele său argument.

Al doilea argument (poate chiar mai important decât primul) este reprezentat de autonomia de care este capabil. Compania producătoare afirmă că ajunge la 24 de zile de utilizare normală (fără always on). Sunt convins că poate fi atinsă această autonomie fără prea mari probleme. Il testez de 11 zile (și l-am frecat destul de mult în acest interval de timp) și încă mai are 48% din baterie. L-am încărcat complet în momentul în care l-am primit la teste.

Ecranul lui Redmi Watch 5 este un alt argument solid în favoarea lui. Este un display mare, cu o luminozitate foarte bună. Adăugăm în ecuație și marginile înguste ale ecranului. Astfel că afișajul dă senzația de dispozitiv high-end și asta nu poate decât să bucure utilizatorul.

Așa mai adăuga aici elementele de construcție menționate mai sus, atent alese și finisate. Ceasul chiar dă o senzație de lucru bine făcut, cu grijă la detalii. Mi-ar fi plăcut să fie puțin mai greu și rotund, dar acestea sunt aprecieri subiective. La fel, aș fi preferat o gamă mai dinamică de culori standard pentru curea. Dar acestea sunt detalii care se pot corecta.

Aplicația Mi Fitness pe care trebuie să o ai instalată pe telefonul cu care împerechezi ceasul dă senzația că a fost realizată ușor în grabă. Te obișnuiești mai greu cu ea, este puțin ciudată la început, dar își face treaba.

Sunt momente în care deși cele două dispozitive sunt sincronizate, informațiile afișate nu par a fi. Aveam un procentaj al bateriei afișat pe ceas și o valoare diferită pe telefon. De-abia când am repornite aplicația acestea s-au aliniat.

Una peste alta, avem un ceas complet, bine lucrat, cu o autonomie excepțională, la un preț foarte atractiv. Cred că rețeta este una de succes. Dacă bugetul pentru achiziția unui ceas smart este limitat și nu vreți să treceți peste o anumită valoare, atunci Redmi Watch 5 este o soluție greu de ignorat. Ba chiar recomandată serios pentru cei 649 lei pe care îi pretinde. M-aș hazarda să spun că nu prea are rival pe acest interval de preț, cel puțin nu de la un brand consacrat.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep