HomeMobileAndroidAI-ul Gemini poate fi folosit in conversație vocală (Live) continuă și în...

AI-ul Gemini poate fi folosit in conversație vocală (Live) continuă și în limba română!

În paralel cu lansarea pe dispozitivele Samsung Galaxy S25, AI-ul Google Gemini a primit suport de conversație de voce continuă și pentru limba română!
În paralel cu lansarea pe dispozitivele Samsung Galaxy S25, AI-ul Google Gemini a primit suport de conversație de voce continuă și pentru limba română!

Google a dat drumul la suportul pentru funcția Live în limba română din AI-ul Gemini. Dacă aseară Samsung a prezentat seria Galaxy S25 cu așa ceva, azi am văzut că e activă și pe Gemini de pe Pixel 9 Pro. Practic opțiunea majoră cu care Samsung aduce pe piață seria Galaxy S25 nu e exclusivă seriei.

Cel puțin două elemente dintre cele prezentate ieri de Samsung pe Galaxy S25 sunt disponibile și pe Pixel 9 Pro cu Gemini (care are acces și la un model nou, nu doar la 1.5 Flash): conversația naturală, voce, în limba română și analiza contextuală a ecranului (în browser și pentru poze).

Deschideți un site în browser (sau un email în aplicația GMAIL) și apoi porniți Gemini (țineți apăsat pe butonul Power. Opțiunea ‘Întreabă despre ecran’ va fi imediat disponibilă și dacă apăsați pe ea, puteți folosi AI-ul Gemini cu context de pe ecran. De exemplu puteți cere un rezumat al unui articol sau detalii suplimentare.

O chestie similară se întâmplă dacă activați Gemini peste o poză din Photos:

Puteți obține detalii interesante: locația, elemente distinctive etc.

Ca să folosiți Gemini în limba română e nevoie să mergeți în setări și de acolo alegeți Languages și selectați limba română. Reporniți aplicația și veți vedea că are butoanele în limba română, iar funcția Live (care vă permite să aveți o conversație exclusiv prin voce cu AI-ul) va fi și ea disponibilă automat (acel icon din partea dreapta, care are semnul AI).

Am văzut că în continuare Gemini rămâne integrat cu aplicația de prognoză meteo, iar dacă îi dați acces la istoricul de căutare (eu nu fac asta) și activați extensiile speciale pentru Spotify, Music, Maps, YouTube, Hotels etc. va fi în stare să vă ofere detalii interesante despre ce găsește acolo.

Google spune că așa AI-ul e mai eficient și că utilizatorul poate folosi la maxim puterea sa. Nu zic că nu e așa, eu nu vreau ca informațiile pe care le cer să fie personalizate pe baza acțiunilor mele anterioare.

Bineînțeles că Gemini merge și pe alte modele de telefoane Android, inclusiv pe iOS – am testat azi pe iPhone 16 Pro cu actualizările iOS la zi și am suport pentru limba română. Puteți testa și voi noua funcționalitate descărcând Gemini din Google Play Store.

Imediat ce îmi vine sample-ul de Galaxy S25 o să fac niște teste în paralel pentru că sunt curios să văd cât de mare e personalizarea adusă de Samsung, sau dacă e doar o poveste de marketing spusă frumos.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep