HomeFeaturedFocusUmblă vorba că ar merge un upgrade la Windows 11 24H2 cu...

Umblă vorba că ar merge un upgrade la Windows 11 24H2 cu Rufus și pe hardware incompatibil

Cine folosește Windows 11 23H2 poate (cel puțin teoretic) să încerce un in-place upgrade de Windows 11 24H2 folosind soluția Rufus.
Cine folosește Windows 11 23H2 poate (cel puțin teoretic) să încerce un in-place upgrade de Windows 11 24H2 folosind soluția Rufus.

Puțin context: utilizatorii de PC-uri care nu sunt oficial suportate de Windows 11 au putut (cel puțin până acum) să instaleze acest sistem de operare dacă au aplicat câteva patch-uri, însă de fiecare dată când a venit o versiune nouă, au fost nevoiți să reia de la 0 procesul de instalare, pierzând datele și configurația.

Se pare că situația se poate schimba, datorită creatorului soluției Rufus (aia de vă permite să creați un stick boot-abil din ISO-ul de Windows 11) ce va introduce script-ul de patch direct în aplicație, ca să fie mai ușor de folosit pentru toată lumea.

Ideea e așa: după ce ați creat stick-ul boot-abil cu Windows 11 24H2, înainte să porniți instalarea, rulați comenzile de mai jos, dintr-un prompt cu drepturi de administrator:

reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\CompatMarkers" /f 2>NUL
reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Shared" /f 2>NUL
reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators" /f 2>NUL
reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\HwReqChk" /f /v HwReqChkVars /t REG_MULTI_SZ /s , /d "SQ_SecureBootCapable=TRUE,SQ_SecureBootEnabled=TRUE,SQ_TpmVersion=2,SQ_RamMB=8192,"
reg.exe add "HKLM\SYSTEM\Setup\MoSetup" /f /v AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU /t REG_DWORD /d 1

Treaba asta ar trebui să vă permită să faceți un in-place Upgrade și așa să nu pierdeți datele și configurările existente. Pentru moment, rulați asta manual – Pete Batard, creatorul Rufus zice că va adăuga asta ca opțiune în momentul în care e creat kit-ul de instalare.

Din păcate soluția nu merge pe un install curat, caz în care va trebui să aplicați alte script-uri.

Pe de altă parte, nu toate sistemele care oficial nu sunt compatibile cu Windows 11 și care înainte puteau rula versiunile pre 24H2 vor putea face trecerea. Microsoft a avut grijă să încerce să mai forțeze încă o generație de utilizatori să își cumpere sisteme noi și a introdus o nouă restricție care blochează instalarea pe acel hardware care nu are suport pentru PopCnt și SSE4.2. Astea vor rămâne pe Windows 11 23H2 Update.

Astea fiind zise, dacă vă grăbiți să puneți Windows 11 24H2 pe sisteme necompatibile, atunci aruncați un ochi pe git-ul Rufus și luați de acolo cel mai recent build de master. Poate aveți noroc și merge fără probleme.

Eu nu l-am testat și nici nu cred că o să îmi pierd timpul cu așa ceva – rămân pe Windows 10 cu sistemele mai vechi.

Succes!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep