HomeFeaturedFocusQualcomm Snapdragon 8 Elite anunțat oficial

Qualcomm Snapdragon 8 Elite anunțat oficial

Snapdragon 8 Elite

După o lungă perioadă de leak-uri și teasing, chipset-ul de top de la Qualcomm a fost în sfârșit anunțat oficial. Snapdragon 8 Elite este denumirea sa comercială, nu Snapdragon 8 Gen 4 cum s-ar fi așteptat unii. Motivul este unul destul de simplu. Qualcomm a ales să unifice sistemul de denumiri cu cel folosit pentru laptopuri, acolo unde livrează procesoarele ARM X Elite.

Noul chipset pentru dispozitive mobile propune o arhitectură octa-core în zona de procesor. Noul Oryon CPU este construit pe procesele de 3 nm ale TSMC. Avem două nuclee de top prime, ce rulează la 4.32 GHz și șase nuclee de eficiență la 3.53 GHz. Procesorul livrează astfel performanțe cu 45% mai bune, în condiții de eficiență energetică cu 44% mai bune decât la generația anterioară.

Snapdragon 8 Elite vine cu un procesor grafic Adreno GPU. Și acesta promite performanțe și eficiență cu 40% mai bune.

Trebuia să apară în schemă și AI-ul. Noul NPU Hexagon promite că toate task-urile ce implică AI-ul vor rula cu 45% mai rapid.

Dar acestea sunt doar povești de marketing până la o probă practică. Vom vedea cum se descurcă noul chipset în testele benchmark. Evident, deja s-au anunțat o pleiadă de producători (mare parte chinezi), care au confirmat că viitoarele lor flagship-uri vor integra noul Snapdragon 8 Elite. Mai exact Asus, Honor, iQOO, OnePlus, Oppo, Realme, Samsung, Vivo sau Xiaomi.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep