HomeCloud & MobilityPrimele opțiuni Apple Intelligence vin pe 28 octombrie

Primele opțiuni Apple Intelligence vin pe 28 octombrie

Abia la finalul lunii octombrie posesorii de aparate compatibile vor putea beneficia oficial de primele opțiuni Apple Intelligence.
Abia la finalul lunii octombrie posesorii de aparate compatibile vor putea beneficia oficial de primele opțiuni Apple Intelligence.

După ce au lansat seria iPhone 16 cu multe promisiuni că o să rupă locul, Apple a promis că primele funcții AI vor veni ceva mai încolo. Acum, grație lui Mark Gurman, pare că avem și o dată: 28 octombrie.

Dacă e să ne luăm după multe informații valide pe care Gurman le-a publicat despre Apple, atunci ar trebui să îl credem și să ne așteptăm ca pe 28 octombrie să vedem iOS 18.1 și odată cu el primele elemente AI Apple Intelligence. Dar numai pe modelele iPhone 15 Pro și iPhone 16 și doar în anumite țări – UE încă nu (oficial) și evident, dacă nu apar alte probleme de performață/securitate în iOS 18 care să trebuiască să fie reparate rapid.

Care sunt elementele AI care vor veni cu iOS 18.1?

Prima dată ajunge Writing Tools, setul de instrumente cu care veți putea să scrieți mai coerent, elegant și să pară că sunteți mai capabili. A doua chestie e legată de editarea pozelor și eliminarea elementelor nedorite.

Urmează Memory movie în Photos – scrieți frumos cam ce ați vrea să se întâmple, pozele sunt analizate și va fi creat un material video care să se înscrie în ideea declarată. Totodată, în urma analizei pozelor se va face o bază de date cu descrierile fiecăreia, ce ulterior va putea fi folosită pentru a regăsi rapid anumite poze, doar pe baza unei descrieri text.

În principiu ar trebui să apară și opțiunea de selecție și reformulare a notificărilor- Notification summaries, plus îmbunătățirile Siri care să pună asistentul în fața Gemini/ChatGPT.

Pentru email-uri vine prioritizarea automată, sumarizarea și/sau compunerea rapidă, iar în zona de Focus, va fi introdusă analiza automată pe bază de AI și activarea opțiunilor de setare inteligentă a modurilor Focus.

După cum am spus, prima dată opțiunile Apple Intelligence vin pe aparatele setate pe limba engleză, dar cele care nu sunt în UE sau China. Restul zonelor mai au de așteptat și nu sunt sigur că vreodată va fi oferit AI și pe modelele iPhone mai mici de 15 Pro.

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep