HomeFeaturedFocusMicrosoft patch tuesday de octombrie aduce 118 remedii, unele pentru probleme majore!

Microsoft patch tuesday de octombrie aduce 118 remedii, unele pentru probleme majore!

E timpul pentru update de Windows și toate produsele Microsoft: 118 patch-uri, dintre care două pentru vulnerabilități exploatate deja de hackeri!
E timpul pentru update de Windows și toate produsele Microsoft: 118 patch-uri, dintre care două pentru vulnerabilități exploatate deja de hackeri!

Ieri a fost patch tuesday de octombrie, ziua în care Microsoft lansează setul de periodic de patch-uri pentru Windows și celelalte produse pe care le vinde și avem un set imens: 118. Din astea, două sunt pentru vulnerabilități care sunt deja exploatate activ de către hackeri și ar fi bine să le reparați rapid.

Prima problemă majoră deja exploatată este CVE-2024-43572 ce afectează MMC, permițând rularea neautorizată de cod folosind fișierele locale MSC și este prezentă pe toate versiunile de Windows Server de la 2008 până acum și Windows 10/11.

A doua problemă este  CVE-2024-43573 – o vulnerabilitate de spoofing în MSHTML – afectează sistemele cu Internet Explorer, adică Windows Server 2012 R2 și Windows 10. Mai sunt multe alte probleme reparate, de la curl, la Winlogon, Hyper-V.

Pe lângă cele de mai sus există și altele cu grad ridicat de periculozitate, însă pentru moment nu par a fi exploatate, așa că repararea lor este obligatorie – mă refer la două probleme ce pot fi exploatate remote (CVE-2024-43468) din Microsoft Configuration Manager și Netlogon (CVE-2024-38124).

În total, cele 118 probleme pot fi categorizate așa:

  • 28 Elevation of Privilege vulnerabilities
  • 7 Security Feature Bypass vulnerabilities
  • 43 Remote Code Execution vulnerabilities
  • 6 Information Disclosure vulnerabilities
  • 26 Denial of Service vulnerabilities
  • 7 Spoofing vulnerabilities

Și dacă vreți să le consultați, le găsiți explicate pe site-ul Microsoft de aici.

Acestea fiind zise, spor la download!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep