HomeCloud & MobilityGoogle și Vodafone semneaza un parteneriat pentru noi servicii oferite utilizatorilor din...

Google și Vodafone semneaza un parteneriat pentru noi servicii oferite utilizatorilor din Europa si Africa

Margherita Della Valle - CEO, Vodafone Group și Sundar Pichai - CEO, Google după semnarea parteneriatului.
Margherita Della Valle – CEO, Vodafone Group și Sundar Pichai – CEO, Google după semnarea parteneriatului.

Citeam că Google și Vodafone au semnat un parteneriat pe 10 ani, care își propune să aducă noi dispozitive cu inteligență artificială generativă (gen AI), bazate pe modelele Gemini de la Google, către milioane de clienți Vodafone din Europa și Africa.

Treaba asta înseamnă în primul rând că Vodafone devine partenerul preferat al Google pentru Europa și în felul acesta dispozitivele Pixel vor putea să fie certificate 5G (în Vodafone). Apoi, serviciul Vodafone TV va beneficia de suportul AI al Google pentru recomandări.

Mai mult, abonamentele Google One AI Premium, inclusiv Gemini Advanced vor putea fi oferite de Vodafone în anumite regiuni până în 2025. Apoi, Vodafone își va extinde parteneriatul cu Google Cloud pentru a îmbunătăți infrastructura de date a companiei și pentru a lansa rapid noi servicii bazate pe platforma de inteligență artificială Vertex AI de la Google și va dezvolta un nou serviciu de securitate cibernetică bazat pe cloud pentru clienții business, folosind platforma de securitate de la Google Cloud.

Plus …
Vodafone va construi un nou portofoliu de securitate cibernetică nativă în cloud pentru clienții săi din segmentul companii utilizând platforma de operațiuni de securitate a Google Cloud, permițându-le să se protejeze mai bine și să răspundă în timp real la amenințări de securitate cibernetică. În plus, Vodafone va folosi expertiza celor 900 de specialiști interni la nivel global în securitate cibernetică, împreună cu platforma Google Cloud, pentru a spori nivelul de securitate a operațiunilor Vodafone în fața amenințărilor externe.

și
Experții Google și Vodafone vor dezvolta produse și vor scala soluții prioritare pentru echipele digitale, IT și de rețea, ajutând la automatizarea detectării defecțiunilor, eficientizarea proceselor de back-office și multe altele. Google va crea, de asemenea, un program de formare în AI generativă pentru angajații Vodafone, pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească capabilitățile digitale și eficiența operațională astfel încât aceștia să-și îmbunătățească abilitățile digitale și eficiența operațională folosind aplicații AI la scară largă, atât intern, cât și în colaborare cu parteneri.

În final, cel mai important lucru este că Vodafone a ales să stea aproape de Google atât pe zona de device-uri Pixel, pe cea de conținut TV și serviciile adiacente (One) plus că folosește intens platforma de Cloud a Google și elementele de securitate.

Acum, dacă lucrurile încep să meargă bine la Vodafone o să știți din ce cauză …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep