HomeFeaturedFocusApple lanseaza iOS 18.0.1 pentru repararea de vulnerabilitati si probleme touch

Apple lanseaza iOS 18.0.1 pentru repararea de vulnerabilitati si probleme touch

După cum ne așteptam Apple aduce relativ repede primul patch de iOS 18 care repară probleme de securitate și funcționalități asociate noilor modele iPhone 16.
După cum ne așteptam Apple aduce relativ repede primul patch de iOS 18 care repară probleme de securitate și funcționalități asociate noilor modele iPhone 16.

Nimic nou sub soare: nici nu a lansat bine iOS 18 și Apple a scos iOS 18.0.1 care vine să repare două probleme de securitate ce expun datele locale plus remedii pentru problemele de funcționalitate asociate modelelor iPhone 16.

Vorbim despre CVE-2024-44207 care afectează folosirea mesajelor audio în Messages, permițând accesul la microfon înainte ca indicatorul video să fie activ. Apoi avem CVE-2024-44204, un bug ce permite VoiceOver să citească parolele salvate local. Pentru moment nu sunt indicii că aceste probleme au fost deja utilizate de hackeri pentru a extrage date importante.

Legat de noile modele iPhone 16, noul iOS 18.0.1 vine să repare problemele de touch, blocare a camerei și crash-urile aplicației Message, plus ceva probleme de performanță.

Nu mai spun că Apple nu știe să scrie software – treaba asta se vede de la sine. Să lansezi aparate noi, la care doar tu ai acces și să lași utilizatorii (cărora le-ai cerut o grămadă de bani pe ele!) să le testeze, mi se pare ceva ce doar Apple poate face. Și fanii aplaudă frenetic viteza cu care problemele sunt reparate.

Oricum, dați-i drumul la update că nu are rost să mai povestim. Și să fim pregătiți pentru următorul set.

L-am pus azi dimineață, pare să funcționeze ok. Pentru moment …

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep