HomeFeaturedFocusAmazon a lansat noi modele Kindle: Paperwhite, Scribe si unul color

Amazon a lansat noi modele Kindle: Paperwhite, Scribe si unul color

Au ieșit modele noi de Kindle și Kindle Paperwhite, Scribe plus noul Colorsoft, primul ebook color al Amazon.
Au ieșit modele noi de Kindle și Kindle Paperwhite, Scribe plus noul Colorsoft, primul ebook color al Amazon.

Amazon a prezentat gama nouă de ebook readere din seria Kindle, cu ecrane mai mari, viteză crescută și capacitate de 16GB. Cel mai mic model Kindle Paperwhite are acum un display de 7 inci datorită unei margini mai subțiri plus un nivel mai ridicat al contrastului și conform Amazon, are o viteză cu 25% mai bună. Se încarcă prin USB Type-C și e rezistent la apă.

Poate fi comandat (nu și din România) deja, cu livrare înainte de sărbători, cu un preț ce va fi undeva în jurul la 160 EUR.

Pentru prima dată Amazon a prezentat un model Kindle cu display e-ink color: Colorsoft.

Kindle Colorsoft.

E primul model Kindle cu ecran color și din câte am văzut nu arată chiar rău – din păcate există un lag măricel la afișarea pozelor iar strălucirea lasă de dorit. Ca să fiu corect, e mult sub ce poate oferi o tabletă modernă, însă are marele avantaj că oferă o durată de viață semnificativă. Datorită folosirii unei tehnologii cu LED-uri există suportul pentru setarea automată a luminozității și o autonomie ce se măsoară în luni (mai exact aproape 2). Există și o variantă Signature Edition, cu 32GB pentru stocare, în locul variantei standard cu 16GB.

Kindle Colorsoft are și un preț pe măsură: in jurul la 280 EUR.

Modelul de bază Kindle, aflat acum la generația 12 vine cu un nou display de 6 inci, cu 25% mai multă strălucire și la fel ca în cazul Paperwhite, viteza de derulare a paginilor este îmbunătățită. Autonomia este undeva la 3 luni iar prețul în jurul valorii de 110 EUR.

Nu în ultimul rând vorbim de generația a doua a modelului Kindle Scribe cu variante de 16/32/64 GB pentru stocare. Este ebook reader-ul pe care pasionații pot să și scrie – să zicem un concurent pentru reMarkable, mult sub el din punctul meu de vedere.

Are display de 10 inci, cu 300 ppi cu suport pentru touch și Premium Pen (așa îi zice Amazon stylus-ului) inclus în pachet. Prețul său e undeva la 400 EUR, cu livrări începând din 4 decembrie.

Ca utilizator de Kindle aflat în căutarea unui upgrade cred că varianta optimă de achiziție este tot modelul de bază – nu văd de ce ai avea nevoie de Colorsoft în timp ce din punctul meu de vedere Paperwhite nu justifică diferența. Iar pentru cei ce vor un ebook pe care să și scrie recomand modelul Huawei MatePad Paper, care mi se pare mult mai utilă datorită integrării sistemului de operare Android și a aplicațiilor disponibile în ecosistem.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep