HomeMobileAndroidA venit Android 15 pe aparatele Pixel: aflati ce aduce nou!

A venit Android 15 pe aparatele Pixel: aflati ce aduce nou!

Google a lansat ieri versiunea Android 15 pentru aparatele Pixel, cu multe funcții noi, nu neapărat utile.
Google a lansat ieri versiunea Android 15 pentru aparatele Pixel, cu multe funcții noi, nu neapărat utile pentru toată lumea.

După aproape o lună după ce a lansat Android 15 pentru dezvoltatori, Google a dat drumul noului sistem de operare Android și pentru aparatele Pixel (primele care primesc așa ceva), aducând o grămadă de funcții noi, nu neapărat utile pentru toată lumea.

În principiu schimbările aduse de Android 15 sunt legate de creșterea securității – datele despre starea sănătății, financiare, informații personale – plus elemente noi dedicate tabletelor. În cazul aparatelor Pixel, noul update vine sub denumirea October Pixel Drop, pe care l-am instalat deja pe Pixel 9 Pro și ca să folosesc un citat deja celebru, ‘e același, dar diferit’.

Să vă spun de ce.

La nivel de interfață nu veți observa nimic nou – e aceiași interfață Android 14, însă în ea veți descoperi mai multe chestii noi.

Anunțată în luna aprilie, opțiunea Private Space permite crearea unor spații virtuale, protejate cu altă parolă/PIN, unde să fie stocate aplicațiile și documentele importante.

Night Sight for Instagram: în aplicația Camera veți găsi elemente optimizate pentru fotografia de noapte, care să vă ajute să postați direct Stories pe Instagram.

Detecția furtului: Android 15 vine cu o colecție bogată de opțiuni noi pentru securitate, care să ajute la detecția și recuperarea aparatelor. Folosind Detection Lock cu Google AI, software-ul va folosi senzorii ca să detectez un posibil furt (dacă cineva vă ia telefonul din mână și se îndepărtează rapid cu bicicleta, prin alergare, motocicletă) și blochează ecranul.

Interesantă mi se pare opțiunea Audio Magic Eraser, care permite ajustarea dinamică a coloanei sonore pentru diferite materiale video. Merge pe modelele Pixel 8 sau mai noi.

Astrophotography – deci oricine poate să devină un astronom amator și să facă (ușor) poze de noapte, unde să surprindă în detaliu elementele celeste.

Senzorul și aplicația de măsurare a temperaturii au opțiuni noi, cu o interfață mai intuitivă. Asta dacă ați folosit vreodată funcția.

Aplicația de vreme de pe Pixel are o interfață nouă și opțiuni extinse și pentru modelele mai vechi de Pixel.

Pentru că Google crede că posesorii de aparate Pixel folosesc telefoanele mult sub apă, s-a gândit să optimizeze software-ul pentru a putea realiza la o calitate mai bună poze și filme (sub apă). Dar numai pentru modelele Pixel 9.

S-ar putea să vă placă opțiunea de vibrare adaptivă, care folosește microfonul să detecteze nivelul de sunet și să seteze dinamic nivelul de vibrație.

Și nu în ultimul rând, Gemini poate să fie folosit pentru a identifica detalii din capturile de ecran. Să zicem că ar fi implementarea Google a opțiunii Copilot din Windows.

Dacă vi se pare că merită și folosiți un smartphone Pixel, dați drumul la update – surprinzător, Pixel nu mi-a oferit update-ul în mod automat. A trebuit să mă duc și să verific manual disponibilitatea lui. Faceți și voi asta!

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep