HomeCloud & MobilityVin chestii noi in Google Maps: AI si imagini istorice

Vin chestii noi in Google Maps: AI si imagini istorice

Google a anunțat că în curând Maps și Earth vor primi câteva update-uri printre care avem AI și imaginile istorice.
Google a anunțat că în curând Maps și Earth vor primi câteva update-uri printre care avem AI și imaginile istorice.

Poate că unii dintre voi știu că Google a adăugat acum ceva vreme posibilitatea de a vedea animații cu colecțiile de imagini preluate din satelit, pe diverse zone de interes – acum vin să ne spună că plănuiesc să aducă și alte schimbări pe Google Maps și Google Earth, care vor ajuta utilizatorii să vadă mai simplu cum se schimbă lumea din jurul lor.

Maps, pentru web și mobil va primi seturi noi de imagini pentru Street View pentru 80 de noi țări, amintite fiind Bosnia, Nambia, Liechtenstein, Paraguay, cu poze preluate folosind noile tehnologii care permit montarea camerelor pe orice fel de mașină.

Asta înseamnă imagini de calitate mai bună și cu mai puține artefacte.

Mie mi se pare mai interesantă posibilitatea de a vedea imagini vechi, cu locurile cele mai interesante de pe Pământ (acolo unde există, evident) și Google face de exemplu referire la New York, de unde poate să afișeze imagini preluate din avion din anii 1940. Chiar și mai vechi în cazul Berlin, Londra sau Paris – adică din ’30.

În felul acesta va fi posibil să călătorim în timp și să vedem instant cum au evoluat locurile astea. E o lecție de istorie simplă, pe care oricine o va putea încerca.

Ca să știți …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep