HomeFeaturedFocusTelefonul dublu pliabil Huawei Mate XT Ultimate prezentat oficial

Telefonul dublu pliabil Huawei Mate XT Ultimate prezentat oficial

Huawei Mate XT Ultimate

Compania chineză a prezentat oficial primul smartphone dublu pliabil sau tri-fold. Huawei Mate XT Ultimate are două balamale și un singur ecran mare, care se poate plia în două locuir/moduri. Atunci când este deschis complet, ecranul are o diagonală de 10.2 inchi (și o rezoluție de 3184 x 2232 pixeli). O primă pliere aduce telefonul în dimensiunile unui fold convențional. Ecranul rămâne de 7.9 inchi (2232 x 2048 pixeli). În fine, atunci când este complet închis, are forma unui bar phone standard. Ecranul rămâne de 6.4 inchi (2232 x 1008 pixeli). De menționat tot aici că telefonul are o grosime de doar 3.6 mm (în zona modulului foto are 4.8 mm). Și o greutate totală de 298 grame.

Ca să rămânem în zona de ecran, vorbim despre un panel LTPO OLED cu rată de refresh de 120 Hz și o rezoluție numită 3K. Există și un punch hole pentru o cameră selfie de 8 MP.

Pe partea din spate Huawei Mate XT Ultimate propune un sistem de trei camere foto. Senzorul principal are o rezoluție de 50 MP. Este ajutat de un ultrawide de 12 MP. Cea de-a treia cameră este una telephoto, echipată cu un senzor tot de 12 MP. Este capabilă de un zoom optic 5.5x.

La interior știm doar memoria RAM de 16 GB și cele trei opțiuni de capacitate internă de stocare (256 GB, 512 GB și 1 TB). Nu avem detalii despre chipset. Acumulatorul are o capacitate totală de 5600 mAh și se poate încărca cu 66W (și cu 50W wireless).

Sistemul de operare este un Harmony OS 4.2

Dispozitivul vine în două variante de culoare (negru și roșu) cu un finisaj de piele ecologică și accente aurii în zonele metalice. Arată foarte bine.

Huawei Mate XT Ultimate este mai degrabă o declarație de intenție din partea companiei chineze, decât un produs care să caute rezultate financiare. Cei de la Huawei sunt încă o dată pionieri și realizează o nouă premieră pe piața de smartphone.

Dispozitivul are prețuri de aproximativ 2800 dolari, 3100 dolari și respectiv 3400 dolari, în funcție de memoria internă pentru care se optează. Va rămâne cel mai probabil doar pe piața din China, cel puțin pentru moment.

via Huawei

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep