HomeFeaturedFocusSeria iPhone 16 a venit cu iOS 18, dar niciuna dintre optiunile...

Seria iPhone 16 a venit cu iOS 18, dar niciuna dintre optiunile AI nu exista. Aflati cand vor veni ele!

În ciuda faptului că seria iPhone 16 nu aduce nimic din AI-ul promis de Apple, a fost, ca de obicei, aglomerație la vânzări. Dacă aveți un aparat, aflați și când primiți opțiunile AI.
În ciuda faptului că seria iPhone 16 nu aduce nimic din AI-ul promis de Apple, a fost, ca de obicei, aglomerație la vânzări. Dacă aveți un aparat, aflați și când primiți opțiunile AI.

După ce a anunțat la WWDC 2024 că iOS 18 și seria iPhone 16 vor rupe locul cu Apple Intelligence, a venit momentul 20 septembrie când fanii s-au aruncat (în ciuda faptului că noile modele nu aduc nimic semnificativ) să cumpere noile telefoane, în speranța că la un moment dat Apple o să le dea AI-ul. Pentru moment, nimic din ceea ce a anunțat Apple la WWDC 2024 vizavi de Apple Intelligence nu e disponibil într-o versiune finală, doar în beta-urile de iOS 18. Și mai rău, conform Mark Gurman, nici măcar iOS 18.1 (programat luna viitoare) nu va aduce (toate) opțiunile promise.

iOS 18.1 va aduce câteva chestii asociate AI-ului – writing tools cu Rewrite (opțiunea de rearanjare/reformulare a textului), Clean Up în Photos (similar Magic Editor oferit deja de Google), un Siri puțin mai deștept, reorganizarea în Mail și extragerea unui sumar din înregistrările audio.

Adică doar o mică parte din multele chestii anunțate de Apple și pentru care fanii ar fi trebuit să cumpere masiv noile aparate.

Restul chestiilor, adică mult așteptatele Genmoji, Image Playground și integrarea ChatGPT sunt programate pentru iOS 18.2, undeva în luna decembrie – asta dacă nu cumva începe sarabanda de update-uri de iOS 18 care să rezolve problemele de securitate/funcționare detectate de îndată ce iOS 18 a ieșit pentru toată lumea.

Urmează apoi iOS 18.3 în luna ianuarie, care nu aduce (teoretic) niciun fel de update-uri legate de AI, urmând ca abia în luna martie, odată cu iOS 18.4 Apple să ‘termine’ integrarea AI-ului. Practic asta pune utilizatorii Apple în postura în care au dat o grămadă de bani pentru a putea avea un buton dedicat pentru aplicația Camera, o baterie puțin mai bună și … posibilitatea de a spera că vin opțiunile AI.

Numai Apple poate să aducă așa ceva pe piață și fanii să pună botul, dând o grămadă de bani pe noile modele.

Într-o situație mult mai rea sunt fanii Apple din UE, care nu vor primi niciuna dintre aceste schimbări, cel puțin în acest moment. Poate că între timp Apple rezolvă divergențele cu UE și situația se va schimba, deși nu sunt atât de sigur.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep