HomeMobileAndroidSamsung a prezentat oficial Galaxy S24 FE

Samsung a prezentat oficial Galaxy S24 FE

Noul Samsung Galaxy S24 FE vine să aducă funcționalitățile flagship-urilor S24 într-un preț mai atractiv.
Noul Samsung Galaxy S24 FE vine să aducă funcționalitățile flagship-urilor S24 într-un preț mai atractiv.

De dimineață Cristi a pus două materiale video cu primele unboxing-uri pentru modelele Galaxy S24 FE, așteptate în câteva zile – între timp Samsung a trimis un comunicat de presă în care anunță lansarea oficială a acestui model, prin care ‘Mai mulți utilizatori se pot bucura de inovațiile emblematice ale seriei Galaxy S24, inclusiv fotografii îmbunătățite cu AI, performanță de ultimă oră și mai multe funcții Galaxy AI‘.

Galaxy S24 FE (Fan Edition) beneficiază de suportul Galaxy AI și vine să ofer o experiență îmbunătățită în zona foto, datorită folosirii procesorul ProVisual Engine bazat pe inteligență artificială împreună cu funcțiile Photo Assist. E construit în jurul unei platforme Exynos 2400, cu display de 6.7 inci AMOLED 2X și o baterie de 4700 mAh.

Dorim ca toată lumea să se bucure de avantajele celor mai recente inovații mobile ale noastre”, a declarat SeaYoung Lee, vicepreședinte executiv și șeful echipei de Cercetare și Dezvoltare Smartphone la Samsung Electronics.

Așa arată specificațiile tehnice ale noului Galaxy S24 FE:

Galaxy S24 FE Specificațiile produsului
Display6,7 inch FHD+ Dynamic AMOLED 2X
120Hz Rata de refresh adaptivă (60/120Hz) Vision Booster
* Măsurat pe diagonală, ecranul Galaxy S24 FE are 6,7 inch în dreptunghi complet și 6,5 inch ținând cont de colțurile rotunjite; zona vizibilă reală este mai mică din cauza colțurilor rotunjite și a orificiului camerei foto.
Dimensiuni și greutate77.3 X 162.0 X 8.0mm, 213g
*Greutatea dispozitivului poate varia în funcție de piață.
CamerăCameră Ultra-Wide de 12MP F2.2, FOV 123˚
 Cameră Wide de 50MP OIS F1.8, FOV 84˚   Cameră telefoto de 8MP Zoom optic 3x, OIS F2.4, FOV 32˚ Cameră frontală de 10MP F2.4, FOV 80˚
ProcesorExynos 2400e (4nm)
Memorie + stocare8 + 128 GB 8 + 256 GB
8 + 512 GB
*Opțiunile de stocare și disponibilitatea pot varia în funcție de operator, țară sau regiune. Disponibilitatea reală de stocare poate varia în funcție de software-ul preinstalat.
Baterie4.700 mAh
* Valoare tipică testată în condiții de laborator terțe. Valoarea tipică este valoarea medie estimată luând în considerare abaterea capacității bateriei în rândul probelor de baterii testate conform standardului IEC 61960. Capacitatea nominală (minimă) este de 4.565 mAh. Durata de viață reală a bateriei poate varia în funcție de mediul de rețea, tiparele de utilizare și alți factori.
ÎncărcareÎncărcare prin cablu*: Până la 50% încărcare în aproximativ 30 de minute cu adaptor de 25W** și cablu USB-C de 3A*** Încărcare rapidă fără fir 2.0**** Wireless PowerShare*****
*Încărcare prin cablu compatibilă cu QC2.0 și PD.
** Adaptorul de alimentare de 25W se vinde separat. Utilizați numai încărcătoare și cabluri aprobate de Samsung.
*** Rezultate din testele interne de laborator Samsung, efectuate cu adaptorul de călătorie de 25W conectat la versiunea recent pre-lansată a Galaxy S23 Ultra, în timp ce dispozitivul mai avea 0% din energie, cu toate serviciile, funcțiile și ecranul oprite. Viteza reală de încărcare poate varia în funcție de utilizarea reală, condițiile de încărcare și alți factori.
****Încărcare fără fir compatibilă cu WPC.
Sistem de operareAndroid 14 One UI 6.1
Rețea și conectivitate 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*Necesită o conexiune optimă la rețeaua 5G, disponibilă pe anumite piețe. Consultați operatorul dvs. pentru disponibilitate și detalii. Vitezele de descărcare și streaming pot varia în funcție de furnizorul de conținut, conexiunea la server și alți factori. **Disponibilitatea modelului LTE variază în funcție de piață și operator. Viteza reală poate varia în funcție de piață, operator și mediul utilizatorului. *** Disponibilitatea rețelei Wi-Fi 6E poate varia în funcție de piață, furnizorul de rețea și mediul utilizatorului. Necesită o conexiune optimă.Va fi necesar un router Wi-Fi 6E.
SecuritateAuto Blocker, Samsung Knox, Samsung Knox Vault, Samsung Knox Matrix, Passkey
Rezistența la apăIP68
* Evaluare IP68: Efectuat în condiții de testare de laborator. Rezistent la apă în până la 1,5 metri de apă dulce timp de până la 30 de minute și protejat de praf, murdărie și nisip. Clătiți reziduurile / uscați după udare. Nerecomandat pentru utilizare pe plajă sau la piscină. Rezistența la apă și praf a dispozitivului dvs. nu este permanentă și se poate diminua în timp.

Samsung poziționează Galaxy S24 FE drept o soluție care să ofere oferă o experiență de gaming fără compromisuri, compatibilă cu funcții de ultimă generație precum Ray Tracing. Față de generația precedentă (care știm că nu a avut cea mai bună configurație hardware), există câteva schimbări:

  • Camera de vapori cu 1,1x mai mare îmbunătățește răcirea pentru a menține performanța maximă pentru perioade mai lungi.
  • Bateria mai mare, de 4.700 mAh permite sesiuni de gaming lungi, fără griji.
  • Ecranul adaptiv Dynamic AMOLED 2X de 6,7 inch,  cel mai mare ecran utilizat vreodată în seria FE, cu o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz, oferă o experiență de vizualizare fluidă.
  • Vision Booster optimizează culoarea și contrastul pentru jocuri în condiții de lumina puternică.

Pe de altă parte, Galaxy S24 FE vine cu doar 8GB RAM în versiuni de 128/256/512GB pentru stocare. Un alt compromis față de seria S24 este legat de display, care este doar FHD+ OLED și nu QHD+ LTPO.

Sistemul foto vine cu trei camere pentru zona principală – 50MP (f/1.8), modul telefoto 3x 8MP (f/2.4) plus o lentilă ultra wide de 12MP 123° (f/2.2). Camera selfie are un senzor de 10MP, probabil același ca anul trecut, dar cu suport ProVisual.

Galaxy S24 FE este disponibil pentru comenzi începând de astăzi, 26 septembrie, în culorile Blue, Graphite, Mint și Yellow, la un preț de 3745 LEI.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep