HomeFeaturedFocusDJI Neo e o dronă de doar 135g, ce înregistreaza 4K!

DJI Neo e o dronă de doar 135g, ce înregistreaza 4K!

Săptămâna trecută DJI a lansat o mini dronă de 135g, cu suport de înregistrare 4K și un preț pe măsură!
Săptămâna trecută DJI a lansat o mini dronă de 135g, cu suport de înregistrare 4K și un preț pe măsură!

Vineri am văzut că DJI a lansat o mini dronă de doar 135g, denumită Neo, care încape fără probleme în palmă și are suport 4K. Iar prețul său începe de la 199 EUR! Dacă lăsăm entuziasmul deoparte, Neo e de fapt o jucărioară pentru vloggerii care au nevoie de un instrument de înregistrare 4K, care să îi urmărească atunci când fac … chestii.

Cam asta e ceea ce au spus mai toți cei ce au testat DJI Neo: e un concept extrem de interesant (dimensiune și preț) doar că utilitatea e foarte redusă. Datorită faptului că are o dimensiune de doar 130×157×48.5 mm și cântărește 135 de grame, poate fi cărată extrem de ușor, cam oriunde. Numai că punerea în folosire și rezultatele obținute sunt cu totul altă discuție.

Pentru că nu are super stabilitate iar calitatea video, în ciuda celor 4K lasă de dorit fără suficientă lumină ambientală.

Adică e ok să iei drona cu tine, să o lași să te urmărească în situații în care nu ești prin mijlocul unei mulțimi sau undeva în pădure. Fără vânt, totul e ok. Fără obstacole, din nou e foarte fain, mai ales că nu ai nevoie de controller (de asta și prețul pachetului începe la 199 EUR) pentru că o poți activa doar din butoane.

Are funcții ce în mod normal sunt apanajul unor modele mai scumpe, precum setările de navigare automată pentru urmărire, poate zbura până la 2000m și undeva la 7km distanță, datorită unei baterii de 1435 mAh și a conexiunii WiFi, însă calitatea materialului lasă de dorit, asta dacă mai puteți să o recuperați.

Pentru stocare are doar 22GB interni, deci nu se poate extinde capacitatea, pentru un senzor de 1/2-inch, cu f/2.8 și ceva opțiuni de control manual, dar numai împreună cu un controller DJI RC-N3. Bine, DJI a venit cu o idee bună și oferă un pachet cu controller, 3 baterii și încărcător, care aproape dublează prețul pachetului.

Mai multe vedeți în materialul acesta:

Recunosc că am fost super entuziasmat când am văzut ideea DJI Neo (să iei cu tine drona asta peste tot și să o pui să filmeze singură, urmărindu-te, e o treabă extrem de interesantă) dar după ce mi-a trecut și am citit specificațiile și ce poate face m-am liniștit. E o jucărie relativ ieftină, pentru oameni mari. Și e mai ok DJI mini-ul meu din prima generație.

Pentru moment …

via DJI

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep