HomeFeaturedFocusCum pui iOS 18 atunci cand primesti mesajul ca nu ai suficient...

Cum pui iOS 18 atunci cand primesti mesajul ca nu ai suficient spatiu disponibil?

Dacă te-ai hotărât să faci update la iOS 18 și descoperi că deși te-ai chinuit să faci ceva spațiu pe telefon, update-ul tot nu se poate instala, e momentul să îți arăt cum rezolvi problema ușor.
Dacă te-ai hotărât să faci update la iOS 18 și descoperi că deși te-ai chinuit să faci ceva spațiu pe telefon, update-ul tot nu se poate instala, e momentul să îți arăt cum rezolvi problema ușor.

Din păcate iOS 18 a pus în dificultate utilizatorii de aparate iPhone XS/12/13 ce aveau doar 64 G pentru stocare: nu există suficient spațiu liber pentru a se face instalarea. În ciuda eforturilor de a mai face curat și a mai elibera ceva spațiu, tot nu e suficient. Am pățit asta pe un model iPhone 12, unde rămăsesem cu 17 GB liberi și din păcate, update-ul OTA nu a funcționat.

Așa că în loc să mă apuc să șterg din poze/aplicații (unele dintre ele aveau documente pe care nu doream să le pierd) am apelat la soluția alternativă, pe care puțină lume o folosește. După cum ați putut observa, doar download-ul pachetului de update aduce peste 6GB, iar după decompresie și optimizare, mai sunt ocupați încă vreo 8, ajungând liniștit la 14GB+. Și cumva cei 17GB eliberați nu erau suficienți.

Partea bună e că există o variantă mai rapidă: faceți update-ul folosind aplicația iTunes și totodată asigurați-vă că vă salvați pe laptop și documentele/pozele/filmele importante. Știu, e o mizerie de aplicație, doar că în situația asta recomand folosirea ei în locul resetării telefonului sau a ștergerii documentelor.

În sine procesul e simplu: mergeți pe site la Apple și descărcați cea mai recentă versiune iTunes. Sau dacă vă e mai ușor, mergeți direct în Windows Store și descărcați iTunes de acolo.

Conectați-vă cu contul Apple și apoi legați iPhone-ul de laptop și urmăriți pașii de pe ecran. O să primiți un mesaj în care vi se zice că există un update disponibil și dacă vreți să îl aplicați (bineînțeles, dacă aparatul folosit e în lista celor ce pot pune iOS 18). Vă recomand să faceți și un backup (dacă aveți spațiu pe laptop 🙂 ) pentru datele de pe telefon.

La mine tot procesul de backup și update a durat sub 20 de minute și s-a desfășurat fără probleme. Ceea ce vă doresc și vouă.

Spor!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep