HomeEvenimenteAzi se lansează iPhone 16 cu AI. Află ce se va prezenta...

Azi se lansează iPhone 16 cu AI. Află ce se va prezenta și cum urmărești în direct!

Începând cu ora 20:00 a României va avea loc evenimentul Apple 'Glowtime' unde va fi prezentată seria iPhone 16 și alte câteva chestii. Mai jos afli cum poți urmări și tu lansarea!
Începând cu ora 20:00 a României va avea loc evenimentul Apple ‘Glowtime’ unde va fi prezentată seria iPhone 16 și alte câteva chestii. Mai jos afli cum poți urmări și tu lansarea!

Mai sunt câteva ore până când Apple va lansa seria iPhone 16, prima sa serie de smartphone-uri care vor avea încorporate elemente de inteligență artificială (AI, dar Apple Intelligence și nu Artificial Intelligence). La ora 20:00 a României va începe prezentarea oficială ce va fi transmisă live pe site-ul Apple și pe canalul lor de YouTube:

Elementul central va fi seria iPhone 16 și în special modul în care AI-ul va face aceste telefoane să fie cele mai cele. Ca de obicei, veți vedea cel mai bun/performant/frumos/eficient iPhone, care este la fel, dar totuși diferit. E placa pe care Apple o pune în ultimii vreo 10 ani.

Odată cu AI o să vedem și cum se integrează în iOS 18, care cel mai probabil va fi lansat oficial în zilele următoare. Logo-ul prezentării de astăzi, It’s Glowtime sugerează modul în care telefonul se aprinde atunci când intră în acțiune AI-ul și e similar cu cel folosit la prezentarea de la conferința WWDC 2024 din vară.

Legat de iPhone 16, zvonurile spun că va folosi un sistem de camere poziționate pe verticală și nu pe diagonală, chestie care va permite înregistrări video spațiale. Și că senzorii ar putea să aibă o capacitate mai mare. E posibil să vedem și un buton fizic pentru activarea camerei foto (chestie introdusă de Nokia acum multă vreme), doar că asta va avea senzor cu care să recunoască mișcările.

Tot din zvonuri știm că modelul 16 Pro va avea suport pentru 5x zoom optic și că senzorii camerelor wide vor crește de la 12 la 48 MP. Se mai vorbește și de dublarea capacității de stocare pe modelele de bază, de la 128 la 256 GB și chiar folosirea unor display-uri cu margini mai subțiri – probabil pe seria Pro.

În ceea ce înseamnă procesorul, toate aparatele seriei iPhone 16 vor avea noul A18, respectiv A18 Pro.

Iar dincolo de seria iPhone 16 e posibil să vedem detalii despre căștile AirPods dar nimic despre Apple Watch în seara asta, pentru că prin octombrie o să fie un eveniment dedicat zonei wearable.

Practic fanii Apple trebuie să se mulțumească cu noile telefone, la fel dar diferite și să decidă dacă vor să facă upgrade.

Detaliile vine de la ora 20:00, așa că stați pe aproape!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep