HomeFeaturedFocusApple a primit certificarea FDA pentru a folosi căștile AirPods pe post...

Apple a primit certificarea FDA pentru a folosi căștile AirPods pe post de aparate auditive

La începutul săptămânii, în cadrul evenimentului 'Glowtime', Apple a menționat că seturile sale de căști vor putea fi folosite pe post de aparate auditive - azi FDA le-a oferit certificarea.
La începutul săptămânii, în cadrul evenimentului ‘Glowtime’, Apple a menționat că seturile sale de căști vor putea fi folosite pe post de aparate auditive – azi FDA le-a oferit certificarea.

Luni seara, printre anunțurile legate de noile iPhone 16 și Watch Series 10 a fost introdusă și informația că seturile de căști AirPods Apple pot să fie folosite pe post de aparate auditive prin Hearing Aid, treaba asta urmând să fie activată printr-un update software odată ce e primită aprobarea din partea organismului specializat din SUA. Astăzi, U.S. Food and Drug Administration a anunțat că a autorizat folosirea funcției Hearing Aid pe căștile Apple AirPods Pro compatibile.

Ideea este că folosind căștile compatibile împreună cu update-ul software, cei cu probleme auditive vor putea să beneficieze de un salt semnificativ vizavi de calitatea vieții – adică nu mai sunt legați de aparate auditive scumpe, vor putea să folosească unele mai … ‘ieftine’. De la Apple. În loc de câteva mii de dolari vor da doar câteva sute.

Acum, ideea Apple e excelentă: dacă tot folosești niște căști, de ce să nu te bucuri și de alte opțiuni în afara ascultării muzicii, cea evidentă fiind îmbunătățirea auzului prin eliminarea anumitor zgomote și amplificarea altora.

Conform FDA, testele clinice făcute pe 118 pacienți de peste 18 ani au arătat că aceștia au putut beneficia de o experiență pozitivă, fără impact advers.

Am senzația că deși update-ul nu e încă disponibil, căștile AirPods Pro vor avea o creștere semnificativă a vânzărilor.

Și mă întreb: ce i-a oprit pe Google să facă ceva similar? La ei am văzut prima dată implicarea (cel puțin la nivel teoretic) în a face ca tehnologia să îmbunătățească semnificativ viața oamenilor, în special în zona asta a persoanelor cu deficit de auz. Au băgat Sound Amplifier ce funcționează cu orice set de căști, dar s-au oprit la acel nivel.

Apple a luat ideea și a dus-o mai departe, deschizând o nouă piață pentru produsele lor … scumpe.

Așa că în ciuda faptului că luni nu au prezentat nimic cu adevărat remarcabil în zona de hardware și servicii, agățându-se marginal de AI-ul care va veni la un moment dat, cu anunțul de azi și-au mai crescut puțin popularitatea, pregătesc vânzări bune de AirPods și cel mai probabil și prețul acțiunilor va crește în următoarea perioadă.

Pentru că … Apple. Unii gândesc mai mult de două mutări înainte … și spre deosebire de Microsoft, Google, nVidia, Amazon, vor folosi AI-ul ca să ajute oamenii și să își vândă în continuare produsele, nu să îi înlocuiască …

via FDA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep