HomeFeaturedFocusXiaomi lucrează la Zhuque, un telefon fără butoane

Xiaomi lucrează la Zhuque, un telefon fără butoane

Zhuque

Cei de la Xiaomi ar lucra la un telefon smart fără butoane, spune un zvon care s-a rostogolit recent în media de specialitate. Un proiect ce poartă numele de cod Zhuque. Un concept de smartphone care s-ar putea dovedi interesant, dar care s-ar putea lovi de reticența opiniei publice. Avem și un soi de simulare grafică (fotografie e cam mult spus) care însoțește această informație.

Nu este foarte clar ce feature special va suplini lipsa butoanelor fizice. Cu siguranță vom avea un cititor de amprentă digitală integrat sub ecran. Dar pe margine vom avea zone mai sensibile? Sau comenzi vocale vor activa anumite funcții? Ar mai putea fi folosit și controlul prin gesturi, o trăsătură pe care o folosesc deja în prezent unii producători.

Cert este că se pare că Zhuque va avea camera frontală integrată sub display.

În altă ordine de idei, altă sursă afirmă că și Xiaomi lucrează la un telefon trifold. Un dispozitiv cu două balamale, care permite plierea în trei a unui display mai mare. Un proiect cu design similar se pare că pregătește și Huawei, care pare chiar mai avansată în dezvoltarea acestui dublu-pliabil. Richard Yu, CEO-ul Huawei a fost surprins cu o astfel de unitate în cadrul unui eveniment public.

Nu îmi dau seama cât succes ar putea avea un astfel de design. La prima vedere pare mai degrabă o lovitură de imagine, decât un vector de profit prea mare. Este cunoscut faptul că Flip-urile se bucură de un succes mai mare decât Fold-urile în rândul pliabilelor existente deja pe piață.

Partea bună este că Xiaomi pare dornică să inoveze și vedem două posibile direcții în care s-ar putea întâmpla lucruri interesante.

Revenind la proiectul Zhuque (telefonul fără butoane fizice), acesta ar trebui să fie lansat în a doua jumătate a anului viitor. Și va fi motorizat de un chipset Snapdragon 8+ Gen 4.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep