HomeFeaturedFocusPână la urmă va fi un PS5 Pro și vine în următoarele...

Până la urmă va fi un PS5 Pro și vine în următoarele săptămâni!

Se pare că până la urmă va exista un PlayStation 5 Pro, ce va fi prezentat în următoarele săptămâni.
Se pare că până la urmă va exista un PlayStation 5 Pro, ce va fi prezentat în următoarele săptămâni.

Umblă vorba că în perioada următoare Sony o să anunțe un PS5 Pro și că acesta va putea fi cumpărat de sărbători. Informația vine via VGC, care preia detaliile oferite de billbil-kun via Dealabs, conform cărora în prima parte a lunii septembrie o să vedem lansarea. Știrea pare credibilă dat fiind instoricul pozitiv pe care îl are billbil-kun vizavi de informațiile din zona asta, dar nu trebuie să ne entuziasmăm neapărat.

Pentru moment nu avem nici măcar poze, doar o schiță făcută pe baza imaginilor oficiale, ce ne arată un design al noii console PlayStation, foarte similar cu modelul Slim. Nu e foarte clar dacă PS5 Pro va avea o unitate optică – sincer, nu cred că e încă momentul în care Sony sau Microsoft să renunțe complet la așa ceva. Eu unul cred că cel mai probabil vor fi două versiuni de PS5 Pro, una cu disc și alta fără.

Apare însă ca sigură informația conform căreia PS5 Pro va folosi același controller DualSense ca versiunile PS5 și PS5 Slim. Din păcate nu avem detalii legate de partea cea mai importantă: ce înseamnă Pro?

Leak-urile de la începutul anului spuneau că e posibil să fie același CPU, dar cu frecvență mai ridicată (poate spre 3.85 GHz) și un GPU de trei ori mai rapid decât cel actual al generației PS5. Mai mult, zvonurile zic că noua arhitectură AMD ar putea oferi o performanță cu 50% mai bună a generației PS5 Pro în comparație cu PS5.

Sună … ish, după cum zic copiii mei. Nu știu dacă suficient de bine pentru a justifica un upgrade (ce probabil nu va fi deloc ieftin) imediat după lansare, mai ales că până acum nu am auzit niciun fel de joc care să fie exclusiv PS5 Pro sau care să rupă gura târgului pe noul hardware.

Mai e puțin timp și vom vedea … Partea bună – până de sărbători e puțin timp pentru strâns bani.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep