HomeCloud & MobilityGemini Gems: asistenți personalizați via Gemini AI

Gemini Gems: asistenți personalizați via Gemini AI

Google introduce conceptul de Gems prin care se pot crea AI-uri personalizate pe diferite subiecte, în Gemini.
Google introduce conceptul de Gems prin care se pot crea AI-uri personalizate pe diferite subiecte, în Gemini.

Citeam că Google a lansat azi ideea de Gems pentru Gemini Advanced și Gemini for Google Workspace ce va permite utilizatorilor din zona Advanced, Business și Enterprise să construiască asistenți virtuali personalizați pe diverse subiecte.

Practic e vorba de creare a unui AI în interiorul AI-ului Gemini, special creat pentru a răspunde unor nevoi personalizate – să zicem că există anumite operații repetitive ce trebuie executate (sau rezolvate), cu un Gems se vor putea realiza cu efort minim și cu specificul utilizatorului – prin introducerea unor instrucțiuni specifice, foarte bine detaliate, pe anumite subiecte, inclusiv pașii specifici de rezolvare a problemelor.

Conform Google, oricine (atâta vreme cât plătește un abonament) va putea să creeze un chatbot pentru orice zonă își dorește: să zicm un antrenor de dezvoltare personală, un partener de discuții avansate pe orice zonă și chiar un îndrumător pentru carieră, secretară care să verifice și să rescrie texte, poate chiar și asistent pentru programare. Iar acestea sunt doar câteva dintre cele ce sunt deja disponibile, ce pot fi luate ca exemplu.

Gândiți-vă la Gem-urile astea ca la un magazin din care se pot lua exemplele (pentru cine a lucrat în Ruby, e un concept similar cu Gem-urile de acolo), ce mai apoi sunt configurate pentru propriile nevoi și salvate sub forma unor asistenți noi, ca să nu le zic direct boți. Aceștia vor putea accesa datele din aplicațiile Google, incluzând aici Drive și Gmail și sunt deja disponibili pentru aplicația de mobile și desktop în peste 150 de țări. Dar după cum am spus deja, e nevoie de un cont plătit.

Și pe lângă Gems, Google a reintrodus Imagen 3, soluția de generare a imaginilor (inclusiv a oamenilor) ca aplicație Gemini, mai finisată, capabilă de performanțe mai bune – asta e o chestie discutabilă dat fiind fiasco-ul de acum câteva luni, cu AI-ul Google generând numai mizerii woke.

Dacă vreți să vedeți cum stă treaba cu Gem-urile, uitați-vă aici.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep