HomeFeaturedFocusXiaomi Mix Fold 4 a fost anunțat oficial

Xiaomi Mix Fold 4 a fost anunțat oficial

Xiaomi Mix Fold 4

Lupta pe zona de pliabile de tip fold se dă în mod tot mai evident pe dimensiunile telefoanelor, pe autonomie și mai nou pe abilitățile foto. Se caută un ecran cât mai mare, cu o autonomie cât mai bună, dar un telefon cât mai subțire și mai ușor. Xiaomi Mix Fold 4 este dovada clară că cei de la Xiaomi au înțeles perfect acest lucru.

Ca o scurtă paranteză, în cadrul aceluiași eveniment au mai fost lansat primul pliabil de tip flip al companiei, Xiaomi Mix Flip, dar și modelul Redmi K70 Extreme Edition. Dar Fold 4 rămâne vedeta evenimentului.

Telefonul are doar 226 grame și o grosime de doar 9.47 mm atunci când este împăturit. La pachet vine și o certificare IPX8. Detaliile de construcție a balamalei și materialul folosit pentru aceasta și pentru rama telefonului confirmă faptul că s-a insistat pe ceea ce am zis mai devreme.

Ecranul extern este un LTPO OLED cu diagonala de 6.56 inchi, cu rezoluție fullHD+ (aspect 21:9), luminozitate de top de 3000 niți și rată de refresh de până la 120 Hz. Ecranul interior (cel pliabil) este tot un LTPO OLED. Are o diagonală de 7.98 inchi, o rezoluție de 2224 x 2488 pixeli, o rată de refresh de 120 Hz și aceeași luminozitate de top de 3000 niți. Ambele ecrane au câte o cameră frontală cu senzor de 16 MP.

Cititorul de amprentă digitală de pe Xiaomi Mix Fold 4 este poziționat lateral.

La interior telefonul mizează pe un chipset de top Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Sunt disponibile trei combinații posibile de memorii: 256 GB + 12 GB RAM, 512 GB + 16 GB RAM și 1 TB + 16 GB RAM. Nu există slot pentru card microSD.

Autonomia este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 5100 mAh. Acesta se poate încărca cu până la 67W. Există și suport pentru încărcarea wireless de 50W. Sistemul de operare este un Android 14 cu HyperOS peste el.

Sistemul foto de pe spate, realizat în colaborare cu Leica și folosind lentile Summilux este compus din patru camere. Senzorul principal are o rezoluție de 50 MP. Este ajutat de un ultrawide de 12 MP. Cea de-a treia cameră este un telephoto de 50 MP (zoom optic 2x). În fine, a patra cameră este un telephoto periscop de 10 MP (zoom optic 5x).

Xiaomi Mix Fold 4 are prețuri de vânzare, valabile pentru China, care poresc de la aproximativ 1240 dolari și ajung până la 1375 dolari, în funcție de combinația de memorii aleasă. Telefonul va fi disponibil și la nivel global.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep