HomeFeaturedFocusTutorial: cum controlezi un aparat de aer conditionat LG DC12RT prin comenzi...

Tutorial: cum controlezi un aparat de aer conditionat LG DC12RT prin comenzi vocale via Amazon Alexa

Aparatele de aer condiționat LG ThinQ DC12RT pot să fie controlate prin Amazon Alexa și în cele ce urmează îți spun cum se face asta.
Aparatele de aer condiționat LG ThinQ DC12RT pot să fie controlate prin Amazon Alexa și în cele ce urmează îți spun cum se face asta.

Am instalat și configurat destul de simplu integrarea elementelor smart Amazon Alexa cu un aparat de aer condiționat LG ThinQ DC12RT (12000 BTU) și pot să vă spun că rezultatul e mai bun decât am sperat. Da, în condițiile în care am ajuns ca până și în Brașov să avem nevoie de aparate de aer condiționat, am zis că dacă tot îmi iau unul (bine, două!), trebuie să fie smart și să îl pot integra cu Alexa, Google Home și alte sisteme smart. Și dacă am făcut asta, vă arăt și vouă cum stă treaba.

Azi încep cu integrarea LG ThinQ DC12RT cu Amazon Alexa. Presupunând că aveți deja un cont Amazon (făcut pe o țară unde funcționează asistentul virtual – adică spuneți că aveți de exemplu țara pe Germania sau Irlanda), pașii ce trebuie urmați sunt simpli.

1.Instalezi Amazon Alexa

De pe Android sau iOS, instalezi pe telefon/tabletă aplicația Amazon Alexa și o configurezi după cum ai chef – recomandarea mea este să fie în limba engleză, ca să poți folosi cât mai multe dintre funcțiile sale într-un mod simplu. Dacă ai deja aplicația smart LG ThinQ instalată și aparatul de aer condiționat adăugat, atunci poți trece peste următorii doi pași.

2.Instalezi alicația LG ThinQ pentru Android/iOS

Te duci în Google Play Store sau în Apple App Store și de acolo instalezi aplicația smart ThinQ a LG. Iți faci un cont și lansezi aplicația.

3.Adaugi aparatul de aer condiționat LG DC12RT în aplicația LG ThinQ

Asta se face simplu: fie scanezi codul de bare de pe cutia aparatului (s-ar putea să fie cam greu) fie alegi opțiunea de detecție și conectare via WiFi. O recomand pe cea de-a doua.

Cum conectezi: Pornești aplicația LG ThinQ și apei pe butonul +.

Apoi iei telecomanda și apeși simultan pe cele două butoane de lângă indicatorul jos al Temp (Energy Ctrl + Jet Mode) cu aparatul de aer condiționat pornit.

Telecomanda LG THinQ DC12RT.

O să auzi un sunet și o să vezi că pe aparat, indicatorul WiFi e activ sub LED-ul ce indică temperatura dorită.

Apoi, mergi înapoi pe telefon și cu aplicația LG ThinQ pornită, intri în Setările telefonului și te duci la WiFi. O să vezi o rețea WiFi ce are numele LG în ea și este nesecurizată – te conectezi la ea și te întorci în aplicația LG ThinQ.

Acolo apeși pe butonul + din ecranul principal și aparatul va fi automat detectat. Îl selectezi și pe urmă aștepți să se facă configurarea.

Din acest moment aparatul de aer condiționat e disponibil în aplicație.

4.Adaugi skill-ul LG ThinQ și conectezi sistemul LG

Acum trebuie să intri în aplicația Amazon Alexa și să instalezi skill-ul LG ThinQ. Se face din meniul principal Amazon Alexa, More și Skills & Games.

Cauți LG ThinQ și vei găsi skill-ul făcut de LG Electronics – îl instalezi. Apoi apeși Settings și introduci datele de conectare la contul LG ThinQ ca să legi aplicația ThinQ la Alexa.

Din momentul acesta dispozitivele o să apară în lista Devices din Alexa și poți să le asociezi un nume. Recomandarea mea este să dai aparatului de aer condiționat un nume unic și nu neapărat generic, pentru că skill-ul Alexa ThinQ nu e chiar cel mai deștept și ulterior o să ai probleme în folosire (apăsând butonul Settings din dreptul aparatului poți să intri și să îi schimbi numele și tipul de aparat – implicit e văzut ca Thermostat).

5.Ce se poate controla din Amazon Alexa vizavi de aparatul de aer condiționat

Odată ce aparatul a apărut în lista de dispozitive e gata de a fi folosit prin intermediul comenzilor vocale date din Alexa. Înainte să vedem cum se poate controla vreau să vă spun ce se poate controla.

Din păcate opțiunile oferite de integrarea skill-ului LG ThinkQ sunt minimale – mă așteptam la mai mult, pentru că în Google Home se poate face asta și o să vă spun în zilele următoare mai multe.

Revenind, sunt patru categorii de comenzi vocale ce pot fi date către aparatul de aer condiționat LG DC12RT prin Amazon Alexa, în engleză – am uitat să vă spun că skill-ul merge (binișor) doar în limba engleză.

Prima data poți porni/opri aparatul. Apoi să afli temperatura curentă din cameră și cea la care e setat aparatul să ajungă. Și nu în ultimul rând să modifici temperatura către care se va duce.

6.Lista comenzilor vocale Amazon Alexa pentru LG ThinQ DC12RT

Și acum să vă spun și comenzile vocale ce merg cu Amazon Alexa pentru aparatul de aer condiționat LG DC12RT.

Pornire/Oprire

  • “Alexa, turn on air conditioner”
  • “Alexa, turn off air conditioner”

Setarea modului de funcționare

  • “Alexa, set the air conditioner to Cool/Heat/Auto mode.”

Setarea temperaturii dorite

  • “Alexa, set air conditioner to 26 degrees.”
  • “Alexa, increase air conditioner by 2 degrees.”

Verificarea temperaturii

  • “Alexa, what is the temperature of the air conditioner?”
  • “Alexa, what is the air conditioner set to?”

DE ȘTIUT: Dacă aveți un singur aparat de aer condiționat, atunci puteți păstra denumirea air conditioner în cadrul comenzilor vocale. Când sunt două sau mai multe e absolut necesar să le identificați prin numele cu care le-ați asociat în aplicația Amazon Alexa pentru că altfel comanda nu va fi recunoscută.

Cât de bine funcționează Amazon Alexa cu aparatul de aer condiționat LG ThinQ DC12RT?

Aici aș fi vrut să spun că totul merge fără probleme și că integrarea e perfectă – nu e chiar așa, cel puțin în cazul meu. Folosind două modele Amazon Echo, pot în mod constant să le opresc/pornesc prin comandă vocală. Merge binișor și partea de setare a temperaturii.

Însă e posibil să fie ceva nu fac bine (sau skill-ul LG ThinQ are probleme) pentru că doar una din patru, cinci încercări de a afla temperatura curentă funcționează. Dar mai exersez :).

Una peste alta, așa cum am spus deja, integrarea cu Amazon Alexa e bunicică și îți permite un minim de interacțiune. Sper că odată cu cumpărarea Homey și integrarea LG ThinQ într-un ecosistem mai puternic, să se îmbunătățească și experiența cu Alexa (presupunând că șeful Jeff Bezos nu va desființa serviciul în perioada următoare).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep