HomeFeaturedFocusSnapdragon 4s Gen 2 a fost prezentat oficial

Snapdragon 4s Gen 2 a fost prezentat oficial

Snapdragon 4s Gen 2

Cei de la Qualcomm au prezentat oficial noul chipset Snapdragon 4s Gen 2. Un model cu suport pentru 5G și cu preț accesibil, care va ținti cel mai probabil partea de jos a categoriei mid-range din piața de smartphone. Un concurent pentru Dimensity-urile low-cost ale celor de la MediaTek.

Noul chipset nu este un urmaș pentru Snapdragon 4 Gen 2, ci mai degrabă o variantă mai accesibilă a acestuia. Asta dacă vrem să le legăm într-un fel. Comunicatul de presă al celor de la Qualcomm a părut că vrea să evite această asociere. Pur și simplu este un nou chipset 5G accesibil.

Snapdragon 4s Gen 2 este echipat cu un procesor octa-core (lucru care era de așteptat). Primele două nuclee, cele de performanță, sunt Cortex A78, tactate la 2.0 GHz. Celelalte șase sunt cele de eficiență, Cortex A55 cu frecvență de tact de 1.8 GHz. Arhitectura este similară cu cea de la modelul amintit mai sus, dar frecvențele sunt mai mici cu câte 0.2 GHz.

Nu este specificat modelul de procesor grafic, dar sunt șanse mari să fie tot un Adreno 613. În rest avem mici minusuri la nivel de viteză a memoriei RAM, de suport pentru rezoluția foto maximă și pentru rata de refresh a ecranului. Nimic care să facă diferențe pe segmentul de telefoane către care este țintit acest nou chipset. Și modemul 5G este ceva mai lent. Dar este prezent acolo!

Cei de la Xiaomi și-au anunțat deja intenția de a integra nou Snapdragon 4s Gen 2 într-o viitoare apariție.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep