HomeMobileAndroidNubia Music, trei argumente în favoarea sa

Nubia Music, trei argumente în favoarea sa

Nubia Music

Cei de la ZTE au revenit pe piața de smartphone din România după o perioadă de absență. Au făcut-o destul de hotărât, scoțând în față brandul Nubia. Nu mai puțin de patru terminale, pentru cel puțin tot atâtea categorii de utilizatori pot fi acum accesate pe plan local.

Dintre acestea, Nubia Music este cel mai accesibil. Este destul de clar că prețul mic de vânzare este un argument solid în favoarea acestui smartphone. Dar nu este singurul! Vom vedea în cele ce urmează că terminalul are și alte caracteristici care îl pot transforma într-un posibil candidat pentru un anumit grup de utilizatori.

Un telefon care, așa cum vom vedea în cele ce urmează, se adresează mai ales utilizatorilor tineri. Cam acolo îl văd eu având potențial, spre utilizatorii tineri și foarte tineri. Poate chiar ca prim Android pentru cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv.

Trebuie spus încă din capul locului că este vorba despre un entry-level. Și că toată analiza care urmează trebuie privită prin prisma acestui aspect. Argumentele despre care vorbim sunt evidente în fața unor competitori de pe același segment de preț.

Acestea fiind spuse, să trecem la o analiză mai detaliată. Și primul pas în această direcție presupune trecerea în revistă a configurației pe care o propune dispozitivul nostru.

Specificații tehnice complete Nubia Music

Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Nubia Music:

  • Ecran: IPS LCD
  • Diagonală: 6.6 inchi
  • Rezoluție: HD+ (720 x 1612 pixeli)
  • Aspect ratio: 20:9
  • Rată de refresh: 90 Hz
  • Densitate: 267 ppi
  • Chipset: Unisoc SC9863A (28 nm)
  • Procesor: octa-core (4 x 1.6 GHz Cortex A55 + 4 x 1.2 GHz Cortex A55)
  • GPU: IMG8322
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Memorie internă: 128 GB
  • Card microSD: da (slot hibrid)
  • Sistem operare: Android 13 cu MyOS 13
  • Camera foto principală: sistem dual-camera: 50 MP + 0.08 MP
  • Camera foto frontală: 5 MP
  • Cititor de ampentă digitală: da, poziționat lateral
  • Acumulator: LiPo
  • Capacitate: 5000 mAh
  • Viteză încărcare: 5W
  • Altele: USB Type-C, jack audio 3.5 mm (x2), radio FM, loudspeaker, dual-SIM, virtual RAM (+4 GB)
  • Dimensiuni: 74.9 x 8.6 x 163.6 mm
  • Greutate: 199 g
  • Culori: Yellow, Pop Art

Așa cum am spus, se vede încă de la nivel de specificații tehnice că avem de-a face cu un entry-level. Noi am testat varianta de culoare Pop Art, o combinație inedită și interesantă de mai multe culori pe partea din spate. Un aspect care chiar arată bine și care țintește și mai bine publicul tânăr.

Preț de vânzare accesibil

Așa cum am spus, primul și cel mai important argument în favoarea lui Nubia Music este prețul de vânzare foarte atractiv. Telefonul costă la momentul la care scriu acest review 749 lei în oferta eMAG.ro. Mai jos aveți un screenshot, prețurile se mai schimbă în funcție de promoții.

De-abia în momentul în care vedem tot ceea ce include pachetul standard ne dăm seama de-a binelea cât de atractiv este acest preț. Nu doar că avem inclus în pachet un încărcător de 10W, accesoriu la care tot mai mulți producători renunță, dar găsim în pachet și o husă de protecție. Una din silicon transparent, care lasă la vedere culorile interesante de pe spatele terminalului. Plus o folie de protecție pentru ecran. Mai mult, avem în același pachet standard și două perech de căști audio cu fir și jack de 3.5 mm.

Sunt două pentru că telefonul este echipat cu două jack-uri audio, pentru a permite partajarea conținutului audio.

Dacă avem în vedere toate aceste accesorii care în mod normal ar atrage costuri suplimentare, parcă prețul pentru tot pachetul chiar sună bine de tot. Primul argument al acestui dispozitiv!

Construcție solidă și cromatică inedită

Al doilea mare argument al lui Nubia Music este construcția. Aspectul fizic și mai ales cromatica inedită de pe partea din spate reprezintă caracteristici care au menirea de a impune acest terminal în preferințele utilizatorilor tineri.

Toată construcția este realizată din plastic. Dar muchiile laterale plate (în stilul celor de la iPhone) au un aspect metalic.

La fel, suprafața spate este acoperită cu un strat glossy (probabil și cu rol de protecție), care induce o senzație de sticlă. Două caracteristici care contribuie la o senzație de telefon premium. Oricum, merită menționată construcția foarte solită, bine închegată.

Cromatica suprafeței spate îmi place mult. Este o apreciere subiectivă, unora poate li se va părea prea mult. Mă îndoiesc însă că acest aspect va deranja publicul tânăr. Ba din contră. Tot pe spate se găsește difuzorul de mari dimensiuni, care imită designul unui disc vinyl. În mijlocul său vedem și logo-ul DTS X, care are în spate și un LED de culoare roșie și se aprinde în momentul în care în difuzor este redat conținut audio.

Mai merită menționată în zona de aspect fizic o caracteristică a ecranului (plat și el). Avem un feature de tipul Dynamic Island-ului de la Apple. De altfel telefonul imită destul de fidel cele mai recente generații de iPhone în ceea ce privește liniile de construcție.

Îmi place și accentul separat pe care îl primește butonul lateral de pornire a telefonului, care integrează în el și cititorul de amprentă digitală.

Funcții audio unice, țintite către publicul tânăr

Difuzorul amintit mai devreme reprezintă un alt argument solid în favoarea lui Nubia Music. Și completează experiențele audio pe care telefonul încearcă să le ofere utilizatorilor săi. Caracteristici care au și inspirat denumirea comercială a acestui telefon. Pentru nivelul său de preț, volumul pe care îl poate reda acest difuzor este unul impresionant. Practic ai o mică boxă wireless integrată direct în telefon.

Nu trebuie să avem așteptări ieșite din comun. Dar, așa cum am spus, pentru nivelul său de preț, performanțele acestui diufuzor extern reprezintă un argument în favoarea telefonului.

La pachet vin și cele două ieșiri audio de 3.5 mm.

Telefonul este gândit pentru partajarea conținutului audio cu o persoană dragă, cu un prieten, cu un mebru al familiei. O caracteristică inedită, pe care nu am mai întâlnit-o personal la un smartphone.

PRO și CONTRA, concluzii finale

Am identificat deja cele mai puternice argumente în favoarea lui Nubia Music: prețul de vânzare și implicit raportul preț/specificații/pachet complet, construcția solidă și bine țintită către publicul tânăr și funcțiile audio speciale, care targetează același public.

Mai merită evidențiată autonomia dispozitivului, care pare să fie peste media categoriei sale de preț. Se trece lejer peste bariera unei zile întregi de utilizare. Ba chiar am ajuns să am baterie la trei zile de la încărcare.  

În zona de AȘA ȘI AȘA, avem performanțele camerei foto. Se simte faptul că avem un singur senzor foto acolo. Rezultatele nu sunt rele, dar nici lipsite de anumite minusuri. Vedeți câteva fotografii realizate într-o dimineață însorită în Skiathos.

Nici ecranul nu iese din media categoriei din care face parte telefonul.

La fel ca și performanțele nucleului hardware. Acestea chiar se duc înspre partea de jos a intervalului, motiv pentru care am ales să nici nu insist pe ele. Din păcate, alegerea unui chipset Unisoc, făcută din considerente de costuri reduse, își lasă amprenta pe partea de performanțe.

Tot aici al include și ecranul. Nu iese în evidență, dar își face treaba și asigură o vizibilitate decentă chiar și în condiții de soare puternic, în exterior.

Ce nu mi-a plăcut la Nubia Music? În primul rând sistemul de operare. Și nu atât faptul că avem Android 13 la bord (și nici nu am primit vre-un update cât timp am folosit telefonul). Ci mai degrabă cantitatea de bloatware cu care este încărcată interfața. Găsim o grămadă de aplicații inutile, pe care mi-ar fi plăcut să aleg eu dacă le vreau sau nu. Unele dintre ele pot fi dezinstalate, altele doar dezactivate. Dar cred că la un entry-level contează foarte mult și un sistem de operare cât mai curat, care să nu încarce aiurea resursele și așa limitate.

Mai am un of, legat de viteza de încărcare a acumulatorului. Să zicem că acesta poate fi depășit lăsând telefonul la încărcat peste noapte. Este doar o chestiune de obișnuință.

Una peste alta, Nubia Music este un telefon interesant pentru publicul tânăr. O alegere pe care cei care au un buget limitat pentru achiziția unui telefon (eventual pentru un copil sau un adolescent), ar trebui să o aibă în vedere. Faptul că telefonul va avea în mod sigur dificultăți în zona de gaming cu titlurile ceva mai pretențioase, poate fi privit ca un avantaj, mai ales pentru un părinte. Așa că nu m-aș împiedica deloc de acest detaliu. La final trebuie reținut că raportul preț/ofertă completă este chiar avantajos. Și asta totuși contează cel mai mult!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep