HomeCloud & MobilityLG cauta sa isi dezvolte un ecosistem similar cu Samsung SmartThings si...

LG cauta sa isi dezvolte un ecosistem similar cu Samsung SmartThings si cumpara Homey

LG cumpără 80% din Athom, compania care produce și vinde platforma smart home, Homey.
LG cumpără 80% din Athom, compania care produce și vinde platforma smart home, Homey.

Se pare că LG are planuri mari vizavi de extinderea platformei ThinQ și de aceea a cumpărat 80% din acțiunile companiei olandeze Athom, cea care printre altele produce și vinde platforma de automatizare smart home, Homey. Iar în următorii trei ani, LG va achiziționa și restul de 20% din acțiuni.

E clar că ideea LG este să integreze Homey în LG ThinQ, sau poate chiar să mute toată funcționalitatea ThinQ în Homey, pentru a oferi o soluție mai versatilă. Trebuie menționat că Homey integrează o grămadă de device-uri smart extra, precum Sonos, Ikea, Philips, Hue etc. și este o completare necesară pentru ThinQ.

În foarte scump timp, aparatele LG vor putea fi integrare prin Homey, platformă care acum poate conecta peste 50000 de aparate via Wi-Fi, Bluetootgh, Z-Waze, Matter și Thread. Treaba asta o să fie un imens plus pentru LG, oferindu-i posibilitatea de a concura cu platforma similară a Samsung, SmartThings.

Interesant este că LG va permite Athom să continue să funcționeze ca entitate independentă, cu păstrarea brand-ului și a oamenilor/infrastructurii. Se zvonește că valoarea achiziției este undeva la 61 milioane USD, mult sub cele 200 milioane plătite de Samsung în 2014 pentru SmartThings.

Vestea asta e un lucru bun pentru toți cei ce se gândesc să meargă pe ideea unei case smart, în care toate electrocasnicele sunt integrate și se pot monitoriza din punct de vedere funcțional și al consumului de energie.

Fiind un utilizator al ecosistemului LG ThinQ, aștept cu interes să văd integrarea cu Homey, mai ales că sunt pe punctul de mai cumpăra niște gadget-uri LG.

via tv

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep