HomeFeaturedFocusBSOD-uri peste tot: probleme cu infrastructura IT (Windows cu crowdstrike) peste tot...

BSOD-uri peste tot: probleme cu infrastructura IT (Windows cu crowdstrike) peste tot in lume

Se pare că există o problemă majoră în Windows care e responsabilă de blocarea infrastructurii IT cam peste tot în lume.
Se pare că există o problemă majoră în Windows (agentul CrowdStrike) care e responsabilă de blocarea infrastructurii IT cam peste tot în lume.

De dimineață am văzut că BBC anunța faptul că peste tot în lume sunt probleme cu infrastructura IT, de la instituții media, la lanțurile de magazine, companiile aeriene și chiar bănci. Un titlul care nu vrea să anunțe că s-ar putea să fie haos în orele următoare (sper să nu!).

Apoi am început să mă uit mai atent pe știri că mi-am amintit că ieri văzusem ceva detalii legate de faptul că anumite servicii Microsoft 365 și Xbox Live nu mai funcționează – au mai fost probleme cu infrastructura Azure, nimic nou sub soare.

Doar că lucrurile par să fie legate de sistemele Windows care dau BSOD-uri și prin urmare nu mai pot funcționa. Conform downdetector cam toată lumea pare să aibă probleme simultan:

Cumva e sugerat că problema ar veni de la CrowdStrike și că sistemele Windows care au soluția crowdstrike sunt cele afectate. Citisem că există și o soluție – nu știu dacă merge, că nu am acces la niciun Windows care să fie afectat, dar dacă vă găsiți în situația în care aveți probleme, puteți încerca. Adică:

BSOD > Troubleshoot > Advanced Options > Command Prompt, then run the command “move C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike.bak”

Sau mai clar:

Login to Safe Mode
Press and hold the F8 key as your computer restarts. You need to press F8 before the Windows logo appears.
1.Boot Windows into Safe Mode
2.Navigate to the C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike directory
3.Locate the file matching “C-00000291*.sys”, and delete it.
4.Boot the computer normally.

Poate aveți noroc și scăpați.

UPDATE: Între timp e clar că problema vine de la CrowdStrike și afectează sistemele Windows.

Si o reactie oficiala:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep