HomeFeaturedFocusTranzacții neautorizate Apple Pay primite de utilizatori din Ungaria

Tranzacții neautorizate Apple Pay primite de utilizatori din Ungaria

Se pare că ieri au fost ceva probleme cu Apple Pay în Ungaria, mai mulți utilizatori fiind în situația în care au fost încărcați cu tranzacții neautorizate!
Se pare că ieri au fost ceva probleme cu Apple Pay în Ungaria, mai mulți utilizatori fiind în situația în care au fost încărcați cu tranzacții neautorizate!

O chestie interesantă care va trebui urmărită: mai mulți utilizatori Apple Pay din Ungaria s-au trezit că sistemul le-a băgat tranzacții neautorizate ce au tras banii de pe carduri. Între cardurile în cauză par să fie cele de la Telex, MBH și Raiffeisen.

Pentru moment nu e încă foarte clar ce s-a întâmplat – utilizatorii spun că li s-au tras multiple sume de bani (în unele cazuri în doar câteva minute) fără ca ei să facă vreo plată sau să autorizeze vreuna. Nu e clar nici despre ce sume vorbim sau ce tipuri de tranzacții (ce site-uri, produse sau servicii) sunt implicate. Din ce am înțeles, în unele cazuri problema pare să fie legată de niște tranzacții asociate unor abonamente care ar fi fost totuși terminate de către utilizatorii în cauză și cu toate astea, cardurile au fost debitate.

Reprezentanții băncilor au spus că problema e în curtea Apple și să se investighează și se lucrează la o soluție.

O să fie fain să aflăm ce a fost acolo – e doar un bug în Apple Pay (sau în serviciile Apple, dacă abonamentele în cauză erau pentru ele) sau a fost un atac?

Aștept să văd deznodământul …

via 9to5

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep