HomeFeaturedFocusOppo Reno12 și Reno12 Pro lansate în Europa, disponibile și în România

Oppo Reno12 și Reno12 Pro lansate în Europa, disponibile și în România

Oppo Reno12

Compania chineză a prezentat oficial versiunile globale pentru Oppo Reno12 și Reno12 Pro. Nu doar că au fost lansate în Europa, dar deja avem disponibilitate și pentru piața locală. Cele două terminale fac parte din categoria premium mid-range. Au ambiții destul de mari, am văzut că există și un parteneriat pe perioada turneului final al Campionatului European de Fotbal. Sunt și câteva argumente de partea telefoanelor, cel puțin pe hârtie.

Dispozitivele au în comun destul de multe specificații tehnice. Printre acestea se numără și ecranul AMOLED cu diagonală de 6.7 inchi. Rezoluția este de 2412 x 1080 pixeli, rata de refresh de 120 Hz, iar luminozitatea de top ajunge la 1200 niți. Diferă doar protecția ecranului. Avem o sticlă Gorilla Glass Victus 2 la Pro și una Gorilla Glass 7i la varianta standard.

Și cipsetul este comun pentru Oppo Reno12 și Reno12 Pro. Un Dimensity 7300 Energy, special dezvoltat de MediaTek pentru a fi mai prietenos cu resursele. Memoria RAM este de 12 GB și poate fi extinsă virtual cu încă 12 GB. Capacitatea internă de stocare (512 GB pentru Pro și 256 GB pentru modelul standard) poate fi și ea extinsă cu un card microSD (până la 1 TB).

Cititorul de amprentă digitală integrat sub ecran, acumulatorul de 5000 mAh (80W) și sistemul de operare Android 14 (ColorOS 14.1) sunt alte trăsături tehnice comune între cele două.

Diferențele majore apar la nivel de camere foto. Evident, Oppo Reno12 Pro este cel mai atractiv. Are un sistem de trei camere pe spate, cu un senzor principal de 50 MP (Sony LYT-600), un telephoto de 50 MP (zoom optic 2x) și un ultrawide de 8 MP. Camera selfie este tot de 50 MP.

Varianta standard pierde modulul telephoto. În locul lui avem o cameră macro de 2 MP. La fel, camera selfie are acum un senzor de 32 MP.

Avem la bord și o suită întreagă de funcționalități bazate pe AI. Este marea găselniță de marketing și nu putea să lipsească. Au implicații în zona de fotografie (AI Eraser, AI, Clear Face, AI Best Face, AI Studio), dar nu numai (AI Speak, AI Write, AI Summary). Probabil că le vom analiza mai în detaliu în cadrul unui review.

Mai merită evidențiată și tehnologia Oppo BeaconLink. Nu folosește comunicare celulară, dar în limita a 200 de metri, folosind un protocol proprietar, permite comunicarea între două telefoane ce o integrează. Un fel de walkie-talkie.

Oppo Reno12 Pro este disponibil începând cu 19 iunie la toți partenerii autorizați: Altex, Digi, eMAG, Flanco, Orange, Vodafone și OppoStore.ro. Pe eMAG costă 3000 lei și atrage un voucher cadou de 400 lei. Reno12 este dipsonibil de la sfârșitul lunii iunie la toți partenerii autorizați, însă, începând cu 19 iunie, se poate comanda la precomandă din magazinul oficial Oppo Romania. Fiecare canal oficial are o ofertă specifică de lansare.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep