HomeFeaturedFocusNvidia a devenit cea mai valoroasă companie publică, depășind Microsoft

Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie publică, depășind Microsoft

Nvidia

Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie listată la bursă, depășind Microsoft sau Apple. Acest lucru s-a datorat unei creșteri a prețului per acțiune cu 3.6%. Creștere ce a dus la o valoare totală de piață de aproximatic 3340 miliarde de dolari. Sunt doar trei companii la nivel global, listate la bursă, cu o valoare de piață de peste 3000 de miliarde de dolari. Cei de la Nvidia intră în acest grup select alături de Microsoft sau Apple.

De la începutul acestui an prețul acțiunilor companiei a crescut cu aproximativ 170%. Creșterea este pusă în mare măsură pe seama impactului tot mai mare al AI-ului în zona de tehnologie. Chip-urile produse de compania taiwaneză sunt folosite în mare măsură în acest sector. Cam 80% din chip-urile din piața de AI provin de la această companie.

Nume precum OpenAI, Google, Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) sau Amazon se bazează în foarte mare măsură pe chip-uri produse de Nvidia.

Această creștere s-a reflectat și în averea co-fondatorului și CEO-ului companiei, Jensen Huang. Acesta este, potrivit Forbes, pe locul 11 în topul celor mai bogate persoane din lume, cu o avere estimată la 117 miliarde dolari.

via CNBC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep