HomeFeaturedFocusGoogle anuleaza abonamentele YouTube Premium facute prin VPN, pe piete mai ieftine!

Google anuleaza abonamentele YouTube Premium facute prin VPN, pe piete mai ieftine!

Pentru că poate, Google a început să anuleze abonamentele YouTube Premium făcute prin VPN, pe piețe mai ieftine.
Pentru că poate, Google a început să anuleze abonamentele YouTube Premium făcute prin VPN, pe piețe mai ieftine.

Google a confirmat că a început operația de ˝curățare˝ (care de fapt înseamnă rotunjirea veniturilor) prin care anulează abonamentele YouTube Premium făcute printr-un VPN, pe piețe mai ieftine. Probabil că știți că orice mare companie vine cu prețuri diferențiate pentru jocuri și servicii online, în funcție de piață. În unele sunt mai ieftine, în altele mai scumpe și în altele deloc (vezi Apple TV în România).

Chestia asta a fost ocolită cu succes odată cu apariția soluțiilor VPN ieftine, care practic îți permit să își schimbi locația de unde accesezi serviciul, în funcție de cum ai chef. Evident că unii s-au și prins că nu doar conținutul poate să fie schimbat, dar chiar și abonamentul și au ales să își facă YouTube Premium pe piețe unde costul era (mult) mai ieftin.

De ce fac companiile asta? Pentru că pot și că așa vor mușchii lor – probabil pe ideea că puterea de cumpărare diferă de la țară la țară și dacă diferă … de ce să nu își crească veniturile?

Lăsând la o parte discuția asta, trebuie să rețineți că Google a început să verifice mai amănunțit locația utilizatorilor și să înceapă să compare prețurile asociate abonamentelor (pentru început YouTube Premium) cu locația pe care o bănuiesc ei că există și nu cea din care se accesează efectiv serviciul. Mai clar spus: dacă aveți un cont GMAIL pe care îl folosiți constant în România și să zicem că accesați YouTube prin VPN de undeva din Asia, unde e mai ieftin, Google se va ˝prinde˝că de fapt nu sunteți în Asia și o să vă penalizeze prin anularea abonamentului.

Încă nu e clar dacă treaba asta duce (cel puțin acum) la blocarea și pierderea contului sau doar la pierderea abonamentului YouTube Premium ˝pus greșit˝și necesitatea de schimbare a datelor de facturare pe locația curentă. Bănuiala mea e că Google le va și închide, pentru că nu stau la discuții de genul acesta.

Și aș zice să nu riscați, că ar fi păcat…

via TC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep