HomeFeaturedFocusDupa cum era de asteptat, Apple nu aduce Apple Intelligence in Europa....

Dupa cum era de asteptat, Apple nu aduce Apple Intelligence in Europa. Cel putin in prima faza!

Apple a decis că nu aduce Apple Intelligence în UE și arată cu degetul Uniunea Europeană și decizia Digital Markets Act.
Apple a decis că nu aduce Apple Intelligence în UE și arată cu degetul Uniunea Europeană și decizia Digital Markets Act.

Vineri am văzut o veste excelentă pentru utilizatorii care nu au chef să își infecteze telefoanele cu mizeriile de AI promovate intens de Microsoft, Google, Samsung și mai nou Apple: Apple Intelligence nu va fi disponibil în Uniunea Europeană. Cel puțin in prima fază a lansării – dacă vă aduceți aminte și Google a făcut ceva similar cu Gemini, dar pe urmă a decis că e o piață prea importantă ca să o piardă, așa că s-a conformat cerințelor UE.

Apple arată cu degetul spre Uniunea Europeană (care știm că a reușit să impună Apple schimbarea încărcătorului și deschiderea magazinului App Store pentru ca utilizatorii să instaleze aplicații din surse terțe) și ca urmare Apple Intelligence nu va fi funcțional pe macOS Sequoia, iOS 18 și iPadOS 18, la început. Sunt sigur că Apple își va schimba opinia cât de curând.

La WWDC 2024 am văzut deja câteva demo-uri (înregistrate) cu elementele noi din iOS 18, macOS Sequoia, incluzând aici SharePlay Screen, iPhone mirroring și Apple Intelligence și în ciuda tam tam-ului Apple, sunt funcții de care Apple are mai mare nevoie ca să mai vândă niște servicii adiacente, decât ar avea utilizatorul obișnuit.

Treaba asta cu amenințarea că nu vor ajunge în Uniunea Europeană e doar o altă modalitate prin care Apple încearcă să pună presiune pe UE în ideea că utilizatorii se vor revolta și organismul european o să facă niște concesii. Nu cred că se va întâmpla asta pentru că atâta vreme cât sunt utilizatori ca mine, care nu dau doi bani pe AI și chiar preferă că opțiunile astea de monitorizare să poată fi dezactivate, nu văd nicio problemă în faptul că Apple s-a supărat și face nazuri.

Sub același motiv că cerințele de conformare la DMA forțează ˝inovativa companie Apple˝să schimbe modul de funcționare a produselor și să compromită integritatea și securitatea, e posibil ca nici alte elemente din macOS Sequoia sau iOS 18 să nu vină în UE – vorbim de opțiunea de partajare a ecranului via FaceTime sau de afișarea ecranului iPhone pe macOS, wireless (chestie pe care Microsoft o are deja pe Android via Phone Link). E doar o cascadorie de marketing, pentru că atâta vreme cât Android + Windows au așa ceva, Apple nu are niciun argument solid pentru care să nu aducă opțiunile.

Oricum ar fi, mă amuză poziția Apple și în același timp îmi place nespus de mult ideea că Apple Intelligence nu îmi va fi vârât pe gât, așa cum a încercat Microsoft cu Recall.

via Mark Gurman

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep