HomeFeaturedFocusDupă cum a fost programat, de ieri au ieșit PC-urile Copilot+ cu...

După cum a fost programat, de ieri au ieșit PC-urile Copilot+ cu Windows 11 24H2, cu AI, dar fără Recall

De ieri au început să fie livrate PC-urile Copilot+, construite pe platforma ARM Qualcomm Snapdragon, dar acestea nu au cel mai important element AI promovat de Microsoft: Recall.
De ieri au început să fie livrate PC-urile Copilot+ pentru Windows 24H2, construite pe platforma ARM Qualcomm Snapdragon, dar acestea nu au cel mai important element AI promovat de Microsoft: Recall.

Începând de ieri au început să fie livrate PC-urile Copilot+, adică alea care ar fi cele mai cele cu Windows 11 și care vor rupe gura târgului datorită integrării AI-ului peste platforma ARM. Am văzut deja mai multe articole pe tema asta, niciunul reprezentativ pentru că ce să vezi, din cauza problemelor Recall, Microsoft nu a trimis sample-uri de test, iar cei ce vor face articole trebuie să testeze modelele comerciale care abia au ieșit pe piață.

Sunt chiar curios cum se comportă modelele high end cu Snapdragon X Elite în comparație cu MacBook-uri cu M3 – nu că asta m-ar face să îmi schimb decizia și să revin la soluții cu Windows. Dar mi-ar plăcea să văd că Microsoft va lua în serios ideea de ARM.

Un Windows modern și … mult fake?

M-a distrat comunicarea Microsoft pe marginea acestei lansări care fără Recall a rămas fără mesaje de marketing. PC-urile astea Copilot+ care trebuiau să rupă lumea cu integrarea AI-ului direct în sistemul de operare modern Windows 11 (de parcă alea de dinainte nu erau moderne și ăsta e complet nou?!) au rămas cu opțiuni minimale.

Adică iei noul PC Copilot+ ca să … dai drumul la AI din Paint prin niște prompt-uri bine gândite, pentru ca apoi să te lauzi ce bun creator ești tu via Cocreator. Adică să încerci să minți cât se poate de mult, nu?

Sau și mai bine, toată lumea are acum acces la niște instrumente care să permită manipularea pozelor (din nou, să schimbăm realitatea, că doar se poate) cu Restyle Image:

Sau direct în Windows Studio Effects puteți să vă personalizați modul în care arătați și vi se aude vocea în diverse apeluri.

Parțial văd utilitatea folosirii Live Caption, prin care se poate apela la AI (până acum opțiunea similară nu era identificată drept AI) ca să permită traducerea în timp real a conversațiilor (inclusiv din apeluri video), doar către engleză în acest moment.

Chestiile alea cele mai cele, legate de Recall nu mai există. Microsoft promite că vor veni undeva la finalul anului (eu nu cred că vor putea face ceva ok într-un timp atât de scurt) după ce cârpesc implementarea originală.

Și că ar exista chestii care să permită setarea unor restricții legate de intimitate și securitate în Recall. Măcar Microsoft s-a străduit să facă un material video mai larg pe această temă, semn că încă nu au nimic clar făcut, doar vor să ascundă sub preș problemele evidente asociate Recall:

Acestea fiind zise, dacă v-ați comandat deja PC-uri Copilot+ să știți că înainte de a pornit la treabă e bine să faceți update-ul către Windows 11 24H2 ca să fiți siguri că scăpați de implementarea inițială a recall. Și după aceea să începeți să le folosiți.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep