HomeFeaturedFocusSony Xperia 1 VI anunțat oficial, renunță la forma alungită

Sony Xperia 1 VI anunțat oficial, renunță la forma alungită

Sony Xperia 1 VI

Marea schimbare adusă de noul flagship Sony Xperia 1 VI este renunțarea la ecranul alungit, cu aspect ratio 21:9. Și la rezoluția 4K a acestuia. Acum telefonul propune un aspect ratio mult mai convențional, de 19.5:9. Și o rezoluție fullHD+ (2340 x 1080 pixeli). Panel-ul are aceeași diagonală, dar acum este totuși mai mare în suprafață datorită noii proporții. Este și mai luminos, cu 1300 niți. Este un panel LTPO OLED, cu rată de refresh variabilă, de până la 120 Hz. Cititoul de amprentă digitală rămâne însă poziționat lateral.

Nu s-a renunțat însă la poziționarea camerei selfie pe marginea superioară a ecranului. Avem acolo un senzor de 12 MP. Iar ecranul nu este deranjat de notch-uri sau orificii. Protecția display-ului este asigurată de o sticlă Gorilla Glass Victus 2. Și pe spate avem tot Victus, dar de generația întâi. Tot pe spate se găsește un sistem foto compus din trei camere. Senzorul principal rămâne de 48 MP. Și cel ultrawide de 12 MP pare să fie la fel. Cel de-al treilea senzor este un telephoto de 12 MP, cu zoom optic variabil (3.5x – 7.1x). S-a lucrat mult la optimizări și acest lucru ar trebui să se vadă în rezultatele foto.

La interior Sony Xperia 1 VI mizează pe soluția de top de la Qualcomm, un Snapdragon 8 Gen 3. Ca orice flagship care se respectă. Memoria RAM este de 12 GB, iar capacitatea internă de stocare pentru Europa este de 256 GB. Acumulatorul are o capacitate de 5000 mAh și se laudă cu o autonomie de aproape două zile.

Sistemul de operare este un Android 14. Sunt promise trei upgrade-uri majore ale acestuia și patru ani de suport pe partea de securitate.

Telefonul vine în variante de culoare Black, Platinum Silver și Khaki Green. Prețul de vânzare pentru Europa este destul de consistent: 1399 euro. Dispozitivul devine disponibil luna viitoare.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep