Ieri am văzut că au ieșit specificațiile oficiale pentr Pixel 8a, smartphone-ul din zona middle a seriei Pixel făcute de Google, și care îl pun într-o poziție favorabilă pe piață. Vorbim de cel mai ieftin smartphone al seriei Pixel 8 (care include Pixel 8 și 8 Pro), care se prezintă cu o construcție rotunjită, carcasă din plastic și aluminiu, protecție Gorilla Glass 3, rezistență IP67 pentru apă și praf și integrare Google Tensor.
Telefonul vine în patru variante de culoare: bay, aloe, porcelain și obsidian – care s-ar traduce undeva pe aproape de culorile albastră, verzulie, crem și negru. Are totuși display OLED de 6.1 inci și rezoluție de 2400 x 1800 pixeli, cu rată de afișare de 120 Hz și suport HDR (chiar o strălucire de 2000 niți).
Probabil că vă așteptați ca acest smartphone să vină cu un sistem puternic pentru zona foto – am putea zice că e ok din punct de vedere hardware pentru că este unul dual, cu o cameră principală de 64MP f1.89 și una 13MP f2.2 ultrawide. Cea selfie este de 13MP f2.2 shooter și important, toate cele trei pot filma 4K la 30fps, cele de pe spate chiar 4K la 60fps. Funcțiile specifice Google – adică strophotography timelapse, 240fps slow motion, fused video stabilization, Cinematic Pan, 5x digital zoom sunt prezente și ele, plus stabilizare optică, în timp ce pe zona de editare utilizatorii se vor putea bucura de Magic Editor, Best Take, Magic Eraser, Photo Unblur, Face Unblur, Real Tone, Top Shot, Live HDR+ și Ultra HDR.
Toate cele de mai sus sunt posibile datorită faptului că Pixel 8a folosește cipsetul Tensor G3 al Google, cu Titan M2 security coprocessor. Sunt disponibili 8GB LPDDR5x RAM și opțiuni de 128GB/256GB pentru stocare.
Ar mai fi de zis că Pixel 8a are o baterie de 4492 mAh cu încărcare rapidă 18W și suport pentru încărcare wireless Qi. Apoi vorbim de conectivitate Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, and USB 3.2 connectivity, NFC, dual SIM (nano + eSIM) și senzor de amprentă sub display.
Poate un lucru extrem de relevant este și că Pixel 8a are suport de 7 ani pentru actualizări și patch-uri de securitate, prima versiune de Android fiind Android 14 (din păcate nu vine cu 15, dar va fi printre primele modele care vor avea acces la ea).
Prețul e important: 549 EUR în Europa pentru modelul de 128GB și 599 EUR pentru cel cu 256GB.
Dacă aveți cunoștințe prin Europa, în țările unde Google vinde direct Pixel, îl puteți comanda deja. Lăsând la o parte inerentele probleme hardware, seria Pixel e una interesantă – asta dacă aveți cum și unde să trimiteți telefonul la garanție :).
via google