HomeFeaturedFocusWaze va afisa alerte legate de pericolele de accidente

Waze va afisa alerte legate de pericolele de accidente

Google introduce o nouă funcție în Waze: alertele legate de pericolele de accidente.
Google introduce o nouă funcție în Waze: alertele legate de pericolele de accidente.

Am văzut că Google a anunțat faptul că în curând în Waze o să primim notificări atunci când ne apropiem de zone unde accidentele se întâmplă frecvent. Și asta datorită analizei datelor cu ajutorul Ai-ului, ce va putea detecta faptul că în anumite condiții (trafic, condiții meteo, lucrări, zone periculoase) pe drumurile respective se produc mai multe accidente. Datele sunt preluate de la utilizatorii aplicației Waze, ce conduc pe drumuri similare și în condiții similare – și vorbim de milioane de rapoarte, dintre care cele legate de accidente sunt primite în medie la fiecare 2 secunde.

E o chestie utilă, care ar trebui să facă utilizatorii să fie mai atenți la trafic, motiv pentru care Waze nu va abuza de acest tip de notificări, în special pentru rutele parcurse des, pentru că acolo se presupune că utilizatorii cam știu la ce să se aștepte. În schimb pentru cele noi, șansele să apară aceste notificări sunt mai mari.

În principiu opțiunea o să apară automat pe Android și iOS, nu am citit să fie nevoie de vreo actualizare specifică sau vreo setare în Waze. Probabil că în zilele următoare o să începem să o vedem.

Mi se pare o chestie foarte utilă, mai ales pentru situațiile în care navigăm prin zone noi, iar cu treaba asta Google extinde setul de opțiuni de siguranță ce includ alertele în timp real legate de accidente, ambuteiaje etc. și mai nou, detalii despre banzile pe care ar trebui să ne poziționăm înainte de schimbarea direcției în intersecții.

Chiar și așa, nu cred că în momentul de față Waze e suficient de performant încât să ia locul unor soluții complexe de navigație precum Here, Sygic sau TomTom.

Nu știu cum e la voi, dar în ultima perioadă Waze cam dă rateuri, nefiind capabil să îmi spună în timp util să evit anumite zone din Brașov, pe distanțe relativ mici. Chiar în seara asta m-am trezit într-un blocaj (ce nu s-a întâmplat fix la momentul respectiv), avertizarea de ocolire venind fix atunci când nu mai aveam cum să evit ambuteuiajul.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep