HomeCloud & MobilityDetalii majore despre Xbox Series X si strategia Microsoft legata de gaming,...

Detalii majore despre Xbox Series X si strategia Microsoft legata de gaming, ce au ajuns pe net din greseala

În urma procesului FTC vs Microsoft, legat de achiziția Activision Blizzard, ieri au ajuns pe net (mai exact pe site-ul guvernului), detalii extrem de importante legate de strategia Microsoft vizavi de seria de console Xbox Series X și mai ales despre strategia din zona de gaming.

Încă nu e clar cine a urcat acolo documentul – unii zic că Microsoft e de vină pentru asta – dar relevant este că informațiile sunt reale (ele au fost deja confirmate de Phil Spencer, șeful Xbox.

Mai exact, în toamna lui 2024 Microsoft va lansa o nouă consolă din seria Xbox Series X, cu numele de cod Brooklin, fără disc și la un preț de doar 499 USD. Această consolă are un design cilindric, 2TB pentru stocare și port USB Type-C pentru alimentare, plus un nou controller.

Acest controller e denumit Sebile, va costa doar 69 USD și o să aibă accelerometru, merge pe Bluetooth 5.2 și va folosi o conexiune Xbox Wireless 2.0. Poate și mai important este că va avea difuzoare și baterie cu acumulator iar joystick-ul o să poată fi schimbat (detaliile despre treaba asta nu sunt clare încă).

Revenind la viitoarea consolă, aceasta o să folosească Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2.

Tot la anul va veni și o consolă nouă din seria Xbox Series S, pe negru, având și aceasta suport pentru Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 și va veni cu noul controller.

Alte informații interesante extrase din documentele ajunse pe net se referă la niște email-uri din 2020 în care se discuta posibila achiziție a Nintendo (dacă ar fi fost de vânzare) și planuri legate de Bethesda plus ideea tot mai insistentă că până în 2030 jocurile vor trebui să funcționeze în cloud sau măcar să fie legate cumva de cloud.

Nu pot să spun că sunt impresionat de planurile Microsoft pentru că din peisaj lipsește cel mai important lucru: jocurile disponibile pe platforma Xbox. Aveam speranțe mari de la Starfield, pe măsură ce trece timpul se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de ˝cool˝cum credeam la început.

Oricum, e bine să știm ce urmează pentru a putea decide dacă rămânem pe Xbox sau nu.

Apropo, dacă vreți să consultați tot documentul legat de Xbox, o puteți face aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep