HomeFeaturedFocusPiata smartphone-urilor continua scaderea si in Q3 2023, Apple lovită cel mai...

Piata smartphone-urilor continua scaderea si in Q3 2023, Apple lovită cel mai tare

Încă un trimestru cu o scădere a pieței smartphone-urilor la nivel mondial - doar 10%, dar încă pe minus.
Încă un trimestru cu o scădere a pieței smartphone-urilor la nivel mondial – doar 10%, dar încă pe minus.

Se pare că declinul vânzărilor de smartphone-uri continuă și în trimestrul al treilea din 2023, însă deprecierea nu este la fel de accelerată ca până acum. Conform unui studiu Canalys, Q3 2023 va înregistra doar 258,2 milioane de unități, cu 10% mai puțin decât în cel de-al doilea trimestru al anului.

Samsung rămâne lider, cu 53 de milioane de smartphone-uri, Apple e pe locul al doilea, cu 43 milioane de unități, asta în condițiile în care prețul aparatelor sale este superior celor cu care Samsung face volume. Q4 2022 a marcat momentul culminant pentru Apple, când a fost lider și a depășit net Samsung (care la rândul lor au avut cele mai slabe performanțe din ultimii 13 ani).

Xiaomi vine pe a treia poziție cu 33,2 milioane de aparate, urmată apoi de OnePlus+Oppo, cu 25,2 milioane, respectiv 10% din cota de piață, asta în condițiile în care compania are probleme pe unele piețe din Europa din cauza conflictului cu Nokia.

Pentru finalul anului se așteaptă o revigorare unde Apple ar putea fi jucătorul principal, însă discuțiile legate de prețul noilor modele s-ar putea să fie factorul de creștere/descreștere. În paralel, Samsung are așteptări mari de la proaspăt lansata serie de pliabile Galaxy Fold5 și Flip5.

Datele arată că odată cu ieșirea din criza de semiconductori piața smartphone-urilor ar trebui să își revină și să vedem modificări pozitive. Din păcate inovația pare că stagnează/lipsește și atunci utilizatorii sunt mai reticienți în a-și schimba aparatele.

via Canalys

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep