Google a anunțat că a activat opțiunea de detecție automată a dispozitivelor AirTag, funcție de care a vorbit la începutul verii la conferința Google I/O. Toate dispozitivele cu Android 6 sau mai nou au primit (sau vor primi în perioada următoare) algoritmul care va ști să scaneze în fundal după conexiunile Bluetooth AirTag și să genereze alerte dacă descoperă ceva ce se mișcă în paralel cu smartphone-ul.
Poate că unii dintre voi știu că Apple a lansat ceva similar pe Android, numită Tracker Detect, însă pentru detecție era nevoie să activarea manuală a scanării. Noua funcționalitate Google merge fără ca utilizatorul să facă nimic, dar are și o opțiune specială de scanare manuală, pentru a fi folosită de cei mai paranoici.
Odată activată alerta, utilizatorul poate să obțină detalii legate de momentul în care dispozitivul a fost ˝văzut˝ultima dată și să vadă pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a localiza dispozitivul AirTag și să îl oprească.
Pentru moment sistemul detectează doar prezența AirTag-urilor, însă la bază el e conceput să poată ˝vedea˝ toate tipurile de astfel de dispozitive, mai ales că Google are o colaborare cu Apple în vederea stabilirii unui standard comun, care să fie folosit pentru accesarea acestor tracker-e și detecția lor facilă.
După cum am spus, nu e nevoie să activați încă nimic pentru a folosi sistemul. De îndată ce va fi disponibil, el va fi activat automat, urmăriți doar prezența notificărilor. Și puteți să faceți o scanare manuală din Settings > Safety & emergency >Unknown tracker alerts și apoi apăsați pe ‘Scan Now’.
via Google
ce prostie asta, scopul lor e blocat chiar de catre provider
am puse tag-uri la chei, in masina, rucsac, …
sa luam exemplul unui rucsac care e furat si care poate fi monitorizat cat e “in trafic”, daca ala il fura si dupa cateva ore ii apare alerta ca exista un tag si scapa de el, … tagul este inutil
🙂 exact. La finalul zilei tu esti cel care opteaza sa il foloseasca.
Eu cred ca initiativa e buna – cel putin pentru partea de detectie. Aia cu dezactivarea (in afara de extragerea fizica si/sau distrugere) nu e chiar cea mai buna. Trebuie vazut cum o sa functioneze.