Problema mare cu el este că nu este fabricat de Apple. Ci de o echipă de băieți numită Tech Aesthetics, care s-a înhămat la această provocare. Probabil pe considerente de marketing, pentru un plus de imagine. Dar cred că efortul depus a fost mult prea mare în comparație cu câștigul de imagine generat de această lucrare. Pentru că au pierdut nu mai puțin de 10 luni de zile cu această lucrare.
Au folosit ca model de bază un iPhone X. Din care au avut nevoie pentru acest proiect (a se citi au stricat) nu mai puțin de 37 de unități. Plus două Motorola RAZR 2019, de la care au luat mecanismele care au permis plierea telefonului.
A fost nevoie și de anumite componente modificate sau realizate de la zero, cu ajutorul unei imprimante 3D. A fost nevoie și de anumite limitări la nivel de specificații tehnice. Astfel, acumulatorul unității funcționale obținute (și botezate iPhone V) are o capacitate de doar 1000 de mAh.
Cu alte cuvinte, un proiect aproape inutil, cu care cei care l-au materializat au sperat că vor ajunge în atenția opiniei publice și vor genera un hype destul de mare. Să spunem că și-au atins scopul doar într-o oarecare măsură.
Clipul video de mai jos documentează destul de amănunțit toți pașii acestui proiect.
via GSM Arena