Lansarea de anul trecut a celei de-a treia generații pentru inelul smart Oura Ring a dezamăgit fanii pentru că multe dintre elementele promise nu au fost disponibile inițial, unul dintre ele fiind posibilitatea de analiză a nivelului de oxigen din sânge. Treaba asta s-a schimbat acum, după cel mai nou update firmware: utilizatorii pot să măsoare nivelul de oxigen. Schimbarea vine după ce în luna mai a fost introdusă și funcția de măsurare a bătăilor inimii în timpul exercițiilor fizice.
Pentru ceasurile smart și brățările de fitness opțiunea de măsurarea nivelului de oxigen (SpO2) e prezentă de câțiva ani buni, până și Apple a introdus asta anul trecut pentru că trendul măsurat poate să fie un indicator bun legat de problemele de sănătate ce ar putea apărea. Mai ales acum în pandemie, unde se știe că una din problemele majore generate de COVID-19 a fost legată de saturația cu oxigen.
Oura folosește o combinație de LED-uri de culoarea roșie și albastră ca să măsoare nivelul de oxigen în timpul somnului și apoi folosește datele să calculeze nivelul de oxigen și calitatea respirației. Datele sunt prezentate sub forma unei analize care are valorile optim, bun, satisfăcător și necesită atenție. Trebuie doar să le identificați din aplicație și să le folosiți corespunzător.
Apoi, un alt lucru pe care trebuie să îl știți este că activarea monitorizării SpO2 duce la un consum suplimentar de energie, așa că autonomia o să scadă.
Anterior s-a activat și integrarea cu aplicația Strava, un alt punct unde Oura rămăsese mult în urmă. Luate împreună, toate aceste schimbări sunt un motiv pentru care Oura Ring 3 începe să devină un produs wearable interesant. Dacă vreți să scoateți din buzunar 315 EUR ca să vă luați unul.
Detalii aici.