Marele perdant al acestei decizii este Samsung. Însă cei de la Qualcomm motivează că producătorul coreean nu reușește să ajungă la un nivel al producției de Snapdragon 8 Gen 1 pe măsura cererii. Iar cei de la Samsung recunosc că au fost loviți și ei de criza de chip-uri. Qualcomm a fost astfel forțată să mute o parte din producție în curtea TSMC.
Există însă și o problemă destul de mare cu această decizie forțată. O consecință cu care cei de la Qualcomm nu prea se împacă. Chipset-urile produse de cele două companii vor oferi performanțe diferite. Și asta va conferi o notă de neseriozitate, pe care utilizatorii o vor imputa celor de la Qualcomm, fără a se strădui să înțeleagă și cauzele acestor diferențe. Și mai ales să pună această decizie în contextul economic global.
Diferențele dintre cele două procese de producție folosite pentru Snapdragon 8 Gen 1 se vor reflecta, așa cum spuneam, în diferențe de performanțe. S-a lovit și Apple în trecut de această problemă (la iPhone 6s). Protagoniștii au fost și atunci Samsung și TSMC. Au existat și atunci diferențe de performanță și reacția fanilor Apple a fost negativă.
Există riscul să înceapă o goană după telefoanele echipate cu chipset-ul mai performant, cel puțin în categoria utilizatorilor mai informați.
Ar mai exista o variantă în care cele două companii producătoare colaborează suficient încât să echilibreze performanțele pe care le vor livra cele două versiuni de Snapdragon 8 Gen 1. Atunci lucrurile ar putea să aibă un impact mai mic în rândul utilizatorilor finali.
via GSM Arena