Împreună cu Xiaomi Mi 11 Ultra, vârful de gamă al companiei în segmentul smartphone, am primit la teste și o brățară de fitness Xiaomi Mi Smart Band 6. Un produs care, spre deosebire de terminalul menționat mai sus, vine cu un preț extem de accesibil. Un preț la care utilizatorul mediu primește cam tot ceea ce și-ar dori din punctul de vedere al monitorizării activităților sportive. Plus partea de notificări și funcționalitățile suplimentare.
În același timp un produs cu un design simplu, care să nu incomodeze utilizatorul. Mai ales în timpul activităților sportive pe care le poate monitoriza.
În plus, brățara poate fi văzută și ca un produs ce poate monitoriza niște parametrii medicali și poate atrage atenția asupra unor anomalii fiziologice.
Cred că utilitatea unui astfel de produs nu mai poate fi pusă sub semnul întrebării de multă vreme.
Detalii tehnice Xiaomi Mi Smart Band 6
Xiaomi Mi Smart Band 6 este echipată cu un display color AMOLED, de 1,56 inchi. Forma este ovală, iar rezoluția este de 152 x 486 pixeli (densitate 326 ppi). Protecția ecranului este asigurată de o sticlă 2.5D, iar luminozitatea (ajustabilă) ajunge până la 450 niți.
Autonomia este asigurată de un acumulator Li-Polymer cu capacitate de 125 mAh. Acesta se încarcă printr-un connector magnetic proprietar.
O încărcare completă durează puțin sub două ore. Iar autonomia declarată de compania chineză este de până 14 zile într-un ritm de funcționare normal și până la 19 zile în modul Power Saving. Primul ritm de utilizare a fost și cel testat de noi. Nu am avut probleme de autonomie timp de 10 zile, deși am bâzâit destul de tare dispozitivul. Și încă mai avea ceva baterie rămasă. Așa că cei de la Xiaomi nu s-au aruncat la declarații fără suport.
Brățara este certificată pentru rezistența la apă (până la 5 atmosfere), așa că există și posibilitatea monitorizării înotului.
Cureaua este realizată din gel TPU și vine în mai multe versiuni de culoare. Noi am testat-o pe cea neagră. Cu tot cu curea, Xiaomi Mi Smart Band 6 cântărește puțin peste 12 grame. Ceea ce o face extrem de comodă și ușor de purtat.
Conectare cu smartphone-ul
Conexiunea la smartphone se face prin Bluetooth 5.0. Unele modele (dar nu cele vândute în Europa pe canale oficiale) oferă și suport pentru NFC. Și dacă tot am vorbit de conexiunea cu un telefon smart, aplicația care oferă posibilitatea configurării este Xiaomi Wear. Poate fi găsită în Google Play sau în App Store pentru utilizatorii de iPhone.
Funcționalități
În ceea ce privește funcționalitățile acestui produs, am putea spune că ele sunt cele standard. Avem funcțiile de Alarma, Anti pierdere, Calendar, Ceas, Cronometru, Do not disturbe, Exercitii de respiratie, Female Health Tracking, Fitness tracker, Music Playback, Notificari, Remote camera și Vreme.
Iar la capitolul monitorizare avem Activitate fitness, Alergare, Antrenament de respiratie, Atentionare stare sedentara, Calorii arse, Monitor sedentar, Monitorizare ciclism, Monitorizare inot, Monitorizare puls, Monitorizare ritm cardiac, Monitorizare somn. Doar la capitolul de monitorizare de activități sportive am numărat 31 de sporturi ce pot fi urmărite cu ajutorul lui Xiaomi Mi Smart Band 6. Inclusiv Yoga, Zumba, Street Dance, Pilates sau Box.
Din acest punct de vedere produsul este unul complet pentru segmentul său.
Preț
Și mai ales pentru nivelul său de preț. Mi Smart Band 6 costă în prezent 179 de lei, atât pe MediaGalaxy, cât și pe eMAG.ro. Mai jos aveți capturile de ecran.
Un preț foarte bun pentru cei ce vor să facă primii pași în zona de wearable. Să se obișnuiască cu un astfel de dispozitiv și mai ales cu funcționalitățile sale. După un astfel de prim pas, s-ar putea să vă doriți un ceas. Însă până atunci Xiaomi Mi Smart Band 6 este o recomandare care merită avută în vedere.