HomeMobileAndroidFamilia de terminale Motorola Edge 20 a fost prezentata oficial

Familia de terminale Motorola Edge 20 a fost prezentata oficial

Motorola Edge 20

În cadrul unui eveniment global online, familia de telefoane Motorola Edge 20 a fost dezvăluită publicului. Este alcătuită din trei terminale. Varianta standard, Edge 20, plus alte două terminale: Pro și Lite. Așa cum numele o trădează, Pro-ul este cel mai atractiv, și vine cu câteva plusuri evidente. Asta în timp ce modelul Lite taie din specificații de dragul unui preț mai accesibil.

Toate cele trei dispozitive sunt echipate cu un display OLED Max Vision cu diagonală de 6,7 inchi. Rezoluția este fullHD+ (aspect 20:9). Ecranul oferă suport pentru HDR10+ și acoperă toată gama DCI-P3. În partea centrală se găsește un orificiu discret, care găzduiește aceeași cameră foto frontală de 32 megapixeli.

Avem însă rate de refresh diferite. Modelul Pro și cel standard vin cu o surprinzătoare rată de refresh de 144 Hz, în timp ce Lite-ul aduce doar 90 Hz rată de refresh pentru ecran. La fel, avem protecții diferite. Modelul Pro optează pentru o sticlă Gorilla Glass 5, celelalte două terminale aleg Gorilla Glass 3. Toate 2.5D.

Tot la capitolul elemente comune pentru toate terminalele Motorola Edge 20 intră sistemul de operare Android 11. Dar și viteza de încărcare a acumulatorilor, de 30W (TurboPower). Și certificarea IP52 împotriva umidității. Și mai ales suportul pentru rețelele 5G, chiar dacă cu ajutorul unor chipset-uri diferite.

De asemenea, un foarte mare plus, toate cele trei telefoane au senzorul foto principal de 108 megapixeli. Chiar și versiunea Lite.

De aici încep diferențele!

Motorola Edge 20 Pro este echipat cu un chipset Qualcomm Snapdragon 870. Are o memorie RAM de 12 GB și o capacitate internă de stocare de 256 GB. Sistemul său de camere foto mai cuprinde o cameră ultrawide de 16 megapixeli și un senzor telephoto de tip periscop de 8 megapixeli (zoom optic 5x).

Acumulatorul său are o capacitate de 4500 mAh

Varianta standard de Edge 20 se bazează pe un chipset Snapdragon 778. Are o memorie RAM de 8 GB, iar capacitatatea internă de stocare poate fi de 128 GB sau de 256 GB.

Acumulatorul este de doar 4000 mAh.

Pe spate are același senzor principal de 108 megapixeli, același ultrawide de 16 megapixeli, însă acum vine cu un telephoto standard de 8 megapixeli (zoom optic 3x).

Motorola Edge 20 Lite este cel mai accesibil terminal. Plusul său este acumulatorul de 5000 mAh. Minusul este chipset-ul MediaTek. Un model Dimensity 720G. Memoria RAM este de 8 GB, capacitatea internă de stocare de 128 GB.

Senzorul principal este ajutat de un ultrawide de 8 megapixeli, iar capacitatea internă de stocare este de 128 GB.

Nu îmi este foarte clar dacă cele trei telefoane au cititorul de amprentă digitală plasat lateral sau este integrat sub ecranul OLED.

Oricum este un aspect mai puțin important. Contează că Motorola Edge 20 este o serie de telefoane care pe hârtie arată foarte bine. Aștept cu interes ceva teste.

Terminalele vor fi disponibile în următoarele săptămâni. Prețurile recomandate sunt de 699 dolari pentru Pro, 499 dolari pentru varianta standard și 349 dolari pentru Lite. De văzut cum se vor transforma aceste prețuri în lei.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep