Este fără îndoială o încântare să te joci cu Xiaomi Mi 11 Ultra, vârful de gamă al tinerei companii chineze. Un smartphone complet, gândit să se ia la trântă cu flagship-urile numelor mai mari. Nu că ar mai exista multe nume mai mari, Xiaomi este o companie de top 5 la nivel global în piața de smartphone. Iar Mi 11 Ultra este un smartphone impresionant din mai multe puncte de vedere.
Vine cu un feature inedit, reprezentat de ecranul secundar de pe spate, vine cu un sistem foto principal care ar trebui să fie capabil să genereze rezultate de calitate (și vom testa acest lucru în perioada următoare). Nici autonomia nu ar trebui să fie o problemă, acumulatorul are o capacitate suficientă și o viteză de încărcare cu mult peste medie. Și aici râmân dator cu un test în zilele următoare.
Dincolo de aspect și construcție, a căror apreciere este invariabil subiectivă, mai avem și un nucleu hardware care ar trebui să genereze rezultate impresionante. Și asta vom testa în materialul de față: performanțele generate de combinația de chipset de top Qualcomm Snapdragon 888 cu o memorie RAM de 12 GB. Putem adăuga în ecuație și capacitatea internă de stocare de 256 GB. Cel puțin pentru a avea imaginea completă a acestui nucleu despre care vorbeam. Și pentru a explica pe care dintre cele trei variante de memorii ale acestui flagship am testat-o și încă o avem în teste. Pe cea de mijloc.
Și ce modalitate mai bună de a cuantifica performanțele unui dispozitiv avem, decât cele mai populare aplicații de benchmark. Cel puțin de la un anumit nivel în sus, este destul de greu să compari comportamentul a două telefoane de top. Așa că scorurile obținute ar trebui să ajute destul de mult.
Începem cu AnTuTu Benchmark. Vedeți mai jos atât scorul obținut, unul spectaculos, la limita celor 800.000 de puncte, dar și o poziționare a acestui scor în topul celor mai bune rezultate. Xiaomi Mi 11 Ultra a reușit să intre onorabil în top 10.
Al doilea test pe care l-am rulat a fost cel din Geekbench 5. Vedeți mai jos rezultatele.
Testul de performanță din PCMark a generat următoarele rezultate.
Au urmat câteva teste din GFXBench.
În cele din urmă am rulat și două teste din 3DMark. Primul a fost Wild Life Test.
Iar cel de-al doilea a fost Sling Shot Extreme Test.
Una peste alta, performanțele reușite de acest vârf de gamă sunt impresionante. Iar scorurile de mai sus certifică acest lucru îl fac de necontestat.
Trebuie avut în vedere și că aceste performanțe au un preț. Unul deloc mic. Xiaomi Mi 11 Ultra costă 6.999 lei pe eMAG.ro. Fix versiunea testată de noi, cea de culoare Ceramic White, cu memorie RAM de 12 GB și capacitate internă de stocare de 256 GB. Dacă merită sau nu acești bani, care nu sunt puțini deloc, este până la urmă decizia fiecăruia. Noi o să continuăm să vă prezentăm performanțele terminalului și din alte perspective, pentru a încerca să vă ajutăm în luarea unei decizii.