Samsung Galaxy Tab A7 este o tabletă Android din zona mid-range, pe care compania coreeană a lansat-o în luna septembrie a acestui an. Un an special, care ne-a obligat pe mulți dintre noi să lucrăm. Iar elevii au derulat o mare parte din cursurile lor în sistem online. Condiții în care au crescut destul de mult prețurile la laptop-uri. Așa că mulți s-au orientat spre zona de tablete. Prețurile erau mai mici, iar configurațiile medii pot face față relativ onorabil activităților școlare în forma în care de derulează ele în prezent.
Așa că m-am bucurat că pot testa o tabletă. Cu atât mai mult cu cât autoritățile din România au încercat să vină în sprijinul elevilor oferind în mod gratuit tablete și conexiune la internet. Eu unul m-am mirat destul de tare că au fost alese tablete Vonino. Însă nu aș vrea să comentez prea mult acest subiect. Pentru că obiectul acestui material este altul. Este un Samsung Galaxy Tab A7, o alternativă la soluția aleasă în cadrul acestui program.
O alternativă care vine totuși cu un preț mai mare, dar și cu specificații tehnice mai bune. Și tocmai în virtutea acestei discuții legate de preț, haideți să trecem în revistă configurația acestei tablete Android.
Specificații tehnice Samsung Galaxy Tab A7
Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Samsung Galaxy Tab A7:
- Ecran: IPS LCD
- Diagonală: 10,4 inchi
- Rezoluție: 2000 x 1200 pixeli
- Aspect: 5:3
- Densitate: 224 ppi
- Screen-to-body ratio: 79%
- Chipset: Qualcomm Snapdragon 662
- Procesor: octa-core (4 x 2,0 GHz Kryo 260 Gold + 4 x 1,8 GHz Kryo 260 Silver)
- GPU: Adreno 610
- Memorie RAM: 3 GB
- Memorie internă: 32 GB
- Slot microSD: da
- Slot SIM: da, nano-SIM, conectivitate LTE
- Cameră foto spate: 8 megapixeli
- Cameră foto frontală: 5 megapixeli
- Acumulator: Li-Po
- Capacitate: 7040 mAh
- Altele: USB Type-C, 4 difuzoare stereo, jack 3,5 mm
- Sistem de operare: Android 10 cu OneUI 2.1
- Dimensiuni: 247,6 x 157,4 x 7 mm
- Greutate: 477 g
- Culori: Dark Gray, Silver, Gold
Versiunea pe care am testat-o noi este cea aurie, cu tot cu slot SIM pentru conectivitatea LTE. Și cu memorie internă de 32 GB. Pentru că mai este disponibilă și una cu capacitate internă de stocare de 64 GB.
Preț și construcție
Samsung Galaxy Tab A7 costă 1440 lei pe eMAG.ro. Este vorba fix despre versiunea testată de noi, cea aurie, cu tot cu slot pentru SIM și memorie internă de 32 GB. Cea care vine doar cu conectivitate WiFi costă doar 1200 lei în oferta aceluiași magazin online.
La prețul acesta ar trebui adăugat prețul unei huse de protecție. Eventual una cu tastatură inclusă sau cel puțin posibilitatea utilizării ca un stand. Asta dacă tot tratăm acest dispozitiv ca pe unul de productivitate, care ar putea fi folosit pentru activitățile școlare online. Găsiți suficiente opțiuni inclusiv în oferta partenerilor noștri de la MobileDirect.
Asta pentru că Samsung Galaxy Tab A7 este o tabletă ce pare destul de fragilă. Are o grosime destul de mică, de doar 7 milimetri. Puțin pentru o tabletă de 10 inchi. Iar plasticul auriu de pe spate este destul de alunecos. Așa că apare, în momentul utilizării, senzația de disconfort atunci când tableta este ținută în mână un timp mai îndelungat.
În rest, îmi plac materialele, finisajele, zona butoanelor. Iar marginile ecranului sunt undeva la nivel mediu. Nu sunt foarte înguste, dar nici nu au o grosime deranjantă.
Performanțe
Atunci când trecem în revistă lista cu specificații tehnice ale unui produs și vedem mai apoi și prețul său de vânzare, automat se ridică întrebarea legată de performanțele sale. Așa că am rulat un AnTuTu Benchmark pe Samsung Galaxy Tab A7. Scorul înregistrat îl vedeți mai jos.
Nu este un scor impresionant, dar nici dezamăgitor. E drept, nici nu prea avem termen de comparație, pentru că vorbim despre o tabletă. Nu cred că se poate pune semnul egal între ea și un smartphone cu același chipset și cu aceeași memorie RAM.
Pe zona de utilizare cotidiană nu am avut probleme. Asta presupunând că încercăm să ne apropiem cât mai mult de scenariul home school. O singură dată s-a poticnit în Google Chrome când aveam patru tab-uri deschise. Dar și-a revenit după câteva secunde. În rest nu am să-i reproșez nimic.
Ba chiar am încercat și zona de gaming. Am jucat un simulator de snooker 3D, care s-a mișcat chiar cursiv. Nici engine-ul nu este unul pretențios. La Call of Duty: Mobile, cu setările la nivel mediu, a dat semne de oboseală, așa că am renunțat destul de repede. Este clar un produs care nu este conceput pentru gaming. Cei care vor să desfășoare astfel de activități, oricum nu se vor orienta către o tabletă, ci, mai degrabă, către un smartphone de gaming.
Autonomie
Din punctul de vedere al autonomiei, Samsung Galaxy Tab A7 se descurcă onorabil. În perioada în care am folosit-o destul de intens pentru testare, am avut perioade chiar și de două zile între încărcări. Ceea ce consider eu că este OK. Desigur, în eventualitatea utilizării pentru școală, patru ore pe zi cu camera foto frontală pornită, probabil că această autonomie nu ar putea fi atinsă. Însă acesta este un regim special de utilizare.
Am rulat totuși și un test de baterie din PCMark. Asta pentru o situație mai clară, mai ușor de cuantificat. Rezultatul îl vedeți mai jos.
Poate părea un scor mic, mai ales în comparație cu ultimele telefoane Motorola testate, care au excelat la acest test de autonomie. Însă în realitate este un scor foarte bun. Să avem în vedere totuși că vorbim despre o tabletă. Una de 10,4 inchi, cu o suprafață a ecranului de aproape patru ori mai mare decât a unui smartphone mediu. Un asemenea ecran este un consumatori de energie destul de important. Foarte important, testul de baterie PCMark a fost rulat cu luminozitatea ecranului setată la maxim. Așa fac mereu cu acest test, așa am făcut și acum.
Concluzii
Samsung Galaxy Tab A7 mi se pare un produs cu preț decent pentru ceea ce are de oferit. Este clar că segmentul tabletelor Android este unul destul de volubil, nu este foarte clar dacă mai este loc de creștere sau această categorie de dispozitive va dispărea treptat. Mie mi se pare că încă își găsesc loc într-o gospodărie, dar este o părere subiectivă.
În acest context, prețul tabletei este unul decent. Eu unul aș opta pentru varianta Wi-Fi only, nu cred că este nevoie și de conectivitate LTE prin SIM. Din nou, aprecierea mea este una personală.
Însă este clar un produs care, prin perspectiva specificațiilor și a comportamentului din timpul utilizării își merită banii. Și nu poate fi ignorat nici faptul că vine de la un producător consacrat. Așa că, dacă aveți intenția de a achiziționa o tabletă Android în viitorul apropiat, nu puteți ignora Tab A7-le. Mai ales dacă aveți un buget limitat pentru această achiziție și vreți să mergeți la vârful piramidei.