HomeCloud & MobilityCateva din chestiile misto anuntate de Microsoft la conferinta Ignite 2020

Cateva din chestiile misto anuntate de Microsoft la conferinta Ignite 2020

La conferința Ignite 2020, Microsoft a făcut câteva anunțuri interesante despre noile servicii din Azure și Microsoft 365 adaptate noii realități tehnologice.
La conferința Ignite 2020, Microsoft a făcut câteva anunțuri interesante despre noile servicii din Azure și Microsoft 365 adaptate noii realități tehnologice.

Marți a început ediția 2020 a conferinței Ignite unde Microsoft vorbește despre inovația tehnologică drept un catalizator al adaptării companiilor la o nouă realitate. În deschiderea conferinței, Satya Nadella a vorbit despre impactul tehnologiei asupra vieții noastre și a început foarte fain, cu timeline al jocului Microsoft Flight Simulator care este o paralelă foarte reușită vizavi de cum a evoluat tehnologia și ce ne permite să facem:

Dezvoltarea digitală extraordinară care are loc în aproape toate domeniile economice este o inspirație pentru noi, și devine clar faptul că acele companii și organizații care sunt capabile să adopte tehnologia pentru a-și stimula transformarea digitală, își dezvoltă de fapt capacități de adaptare la prezent și la orice ar putea urma.

Ca de obicei la Ignite, Microsoft anunță o grămadă de lucruri faine – de asta au și creat o pagină dedicată: Ignite 2020 Book of News (link aici). Dintre toate chestiile faine, am făcut un rezumat:

Azure AI:

  • Dezvoltări ale algoritmilor de recunoaștere și sintetizare de voce în AzureNeural Text-To-Speech și Speech-To-Text – incluse în Azure Congnitive Services, ce adaugă suport pentru 18 limbi suplimentare, inclusiv limba Română. Dezvoltatorii de aplicații pot include acum în soluțiile pe care le dezvoltă capabilități de conversie din text în voce și invers care sunt aproape de paritate umană și care dau viață unor scenarii de asistență virtuală sau creare de conținut în limba Română.

Teams:  

  • Funcții Microsoft Teams care îmbunătățesc întâlnirile, incluzând noi scene în modul Together și layout-uri personalizate care fac conținutul prezentat mai dinamic și mai captivant, de exemplu prin aducerea fluxului video al prezentatorului în prim-planul ecranului cu conținut partajat.
  • Îmbunătățiri ale Microsoft Teams Rooms și capacități menite a susține sănătatea și siguranța celor ce se întorc la locurile de muncă, precum experiențele de întâlnire Touchless, aplicația Room pentru lucrul la distanță, castingul Teams și asistența vocală cu Microsoft Cortana, astfel încât angajații să poată respecta regulamentele de siguranță fără a compromite puterea colaborării.
  • Workplace Analytics din cadrul Teams vor oferi managerilor și liderilor o analiză a capacității de adaptare organizaționale, prezentând informații care îi ajută să înțeleagă dacă angajații sunt expuși riscului de epuizare sau dacă sunt capabili să mențină legături solide cu colegii și clienții în aceste perioade dificile.
  • Funcțiile suplimentare de securitate și conformitate din Teams ajută la protecția datelor, atenuarea riscurilor și respectarea conformității.
  • Noile capabilități de gestionare din Microsoft Endpoint Manager facilitează securizarea și gestionarea centralizată a dispozitivelor companiei pe orice platformă.

Industrie:

  • În sfârșit, nu există nicio îndoială că domeniul medical se confruntă astăzi cu o transformare accelerată. O programare virtuală la medic este un exemplu relevant. La sfârșitul lunii octombrie Microsoft va pune la dispoziția publicului primul cloud specific pentru această industrie, Microsoft Cloud for Healthcare. Acesta le va permite clienților și partenerilor din domeniul sănătății să ofere experiențe, perspective și îngrijire mai bune oamenilor din întreaga lume. Cu noul conector EHR Microsoft Teams, acum în preview limitat și disponibil prin Epic App Orchard, medicii pot efectua vizite virtuale pacienților sau consulturi în Teams direct din sistemul lor electronic de evidență medicală (EHR). Aceasta simplifică experiențele utilizatorilor, documentarea și gestionarea informatică.

IT Pro:

  • Securitatea, conformitatea și securizarea identității continuă să fie priorități pentru clienții companiei în aceste vremuri de tranziție. Pe măsură ce companiile trec la munca hibridă, nevoia de a integra utilizatori de la distanță în contextul amenințărilor de securitate din ce în ce mai mari, profesioniștii din IT și securitate continuă să fie esențiali. Microsoft Ignite aduce în fața audienței actualizări în acest domeniu pentru Azure și Microsoft 365, inclusiv modificări ale Microsoft Defender, oferte complete de detecție extinsă și răspuns, protecții îmbunătățite pentru IoT, Compliance Manager pentru a ajuta clienții să abordeze numărul din ce în ce mai mare de reglementări, un nou pilot de identitate descentralizată și noi conectori și API-uri pentru protejarea identităților, aplicațiilor și serviciilor din mediile cloud, chiar și în afara Microsoft. 

Pentru clienții serviciilor cloud:

  • Comunicarea securizată și simplificată cu clienții și forța de muncă este crucială în acest mediu. Compania anunță Azure Communications Services, facilitând astfel dezvoltatorilor livrarea de experiențe de comunicare la nivel enterprise pe dispozitive și platforme, utilizând aceeași platformă sigură care se află la baza Microsoft Teams.
  • Adoptarea de soluții de cloud hibride în mediul enterprise se accelerează pe măsură ce acestea devin esențiale pentru munca la distanță, prioritizând investițiile IT și folosirea scalabilității adusă de cloud computing. În cadrul Ignite sunt prezentate actualizări la serverele, serviciile și dispozitivele cloud hibrid bazate pe Azure, incluzând servere Azure Arc, servicii de date Azure Arc și Azure Stack Edge.
  • Pentru Azure AI, Azure Cognitive Services va beneficia de noi capabilități de eficientizare a proceselor de business, permițând organizațiilor să se adapteze și să se angajeze în redresarea economică, implementând AI în mod responsabil. Metrics Advisor Preview este un nou serviciu care facilitează monitorizarea proactivă a performanței zonelor de dezvoltare ale unei organizații și diagnosticarea problemelor. Analiza spațială este o nouă funcție de analiză de imagine dezvoltată cu standarde etice stricte și îndrumări cu privire la modul de implementare responsabil, care poate fi aplicată pentru susținerea echipelor și organizațiilor prin crearea unor sisteme automate care să măsoare și să susțină distanțarea socială fizică și alte măsuri de sănătate.
  • Cu Dynamics 365, Microsoft sprijină organizațiile să-și digitalizeze întregimea operațiunilor de business, astfel încât să se poată adapta rapid la condițiile de piață în schimbare. Sunt introduse noi capabilități axate pe centre critice pentru satisfacția clienților, în special în climatul de afaceri actual: Customer Service și Supply Chain Management. Aceste soluții îmbunătățite sunt gata de folosire dar rapid scalabile și personalizabile pentru construirea de capabilități digitale dedicate:

o Un nou canal cu funcții de voce în cadrul Dynamics 365 Customer Service, construit pe Azure Communication Services, va fi disponibil în preview privat. Prin integrarea vocii în capabilitățile omnichannel existente, Microsft oferă o experiență fluidă end-to-end de suport pentru clienți, într-o singură soluție construită pe Microsoft cloud, care le permite echipelor să ofere asistență constantă și conectată pe toate canalele.

o Două noi add-in-uri pentru Dynamics 365 Supply Chain Management pentru a spori vizibilitatea și a le permite clienților să răspundă rapid la cererea și oferta în schimbare. Noile add-in-uri Cloud și Edge Scale Unit permit organizațiilor să ruleze procese critice pentru depozitare și producție pe Edge utilizând echipamente Azure stack, pentru a îmbunătăți reziliența și a asigura operare neîntreruptă, chiar și atunci când sunt deconectate temporar de cloud. Noul add-in Inventory Visibility permite retailerilor și producătorilor de volum mare să gestioneze cu ușurință milioane de tranzacții în fiecare minut și să determine cu exactitate inventarul în timp real pe orice canal.

Pentru a continua progresul științific, explorarea și utilizarea datelor spațiale, Microsoft extinde puterea cloud-ului global către spațiu printr-un preview pentru Azure Orbital, ce permite clienților să analizeze rapid datele obținute de sateliți. Cu acces la rețelele globale de fibră optică cu latență redusă și la scara globală a serviciilor cloud Microsoft, clienții pot inova rapid cu seturi mari de date din satelit.

Azure Orbital, serviciu Azure ce permite clienților să analizeze rapid datele obținute de sateliți.

Developeri:

  • Ultimele câteva luni au demonstrat că dezvoltatorii de software trebuie adesea să creeze rapid soluții de business pentru a ajuta organizațiile să se adapteze unui context fără precedent. De aceea, compania anunță actualizări low – code în Power Platform și Azure pentru dezvoltatorii profesioniști, prin care se pot crea rapid aplicații, boți și fluxuri de lucru personalizate prin integrarea Azure APIM și GitHub. Este anunțat și preview-ul pentru Power Automate Desktop, care oferă o opțiune de automatizare desktop pentru dezvoltatori și utilizatorii business.

Sun chestii ce merită tratate în detaliu, dar ca să vedeți impactul lor vă recomand să urmăriți keynote-ul lui Satya Nadella de la Microsoft Ignite 2020. E foarte fain:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep